Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

PNL cere retractarea declaraţiilor MAI de la Bălţi

|versiune pentru tipar||
PNL / 24 iulie 2012
Partidul Naţional Liberal
Ministrului Afacerilor Interne al Republicii Moldova

Scrisoare

Stimate domnule ministru,

Pe 23 iulie a.c. ofiţerul de presă al CP Bălţi a făcut următoarea declaraţie: “La ora 8:50, colaboratorii Serviciului patrulă şi santinelă au comunicat despre faptul că au fost vandalizate două monumente din municipiul Bălţi. Pe acestea era desenată simbolica partidelor unioniste. Este desenat un cerc şi cu linii. Cazul este cercetat, este prematur de făcut careva concluzii”.

Considerăm inacceptabil ca un angajat al Ministerului de Interne cu atribuţii în domeniul informării populaţiei să facă o astfel de eroare. O minimă verificare i-ar fi permis ofiţerului de presă al CP Bălţi să observe că simbolurile desenate pe cele două monumente NU reflectă simbolurile partidelor unioniste. Din punct de vedere profesional, afirmaţia finală — “este prematur de făcut careva concluzii” descalifică susţinerea “Pe acestea era desenată simbolica partidelor unioniste”.

În aceste condiţii, apreciem că ofiţerul de presă al CP Bălţi s-a descalificat profesional grav şi Vă solicităm demiterea de urgenţă a respectivului ofiţer ori, cel puţin, suspendarea dintr-o funcţie care implică informarea şi comunicarea publică, precum şi retractarea acestei informaţii de către un reprezentant oficial al MAI.

În context, vă solicităm să apreciaţi care ar fi fost situaţia în cazul în care ofiţerul în cauză ar fi formulat, spre exemplu: “Pe acestea era desenată simbolica PLDM”.

Vă mulţumim şi aşteptăm cu interes o Decizie în sensul celor menţionate mai sus.

Vitalia Pavlicenco,
presedintele Partidului National Liberal

Sursa: www.pnl.md

PNL cere MAI o reacţie la actul de ultraj de la Cahul Poziţia PNL faţă de provocatorii extremişti proruşi şi de păpuşarii lor