Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Puterea hărţuieşte în continuare PNL

|versiune pentru tipar||
PNL / 9 octombrie 2012
Partidul Naţional Liberal

Dupa scrisoarea de trista faima din partea unei colaboratoare a politiei din Chisinau, in care se cerea presedintelui PNL sa “ofere” lista participantilor “in primele rinduri” din partea partidului la Marsul Unirii din 25 martie, pe 8 octombrie conducerea formatiunii a primit o “SOLICITARE-ZAPROS” din partea unui reprezentant al structurii de politie de la Comrat.

Vasile Sinigur, un participant activ la marsurile unioniste, a oferit recent o conferinta de presa in legatura cu persecutarile la care este supus continuu de catre autoritatile de la Comrat, el fiind domiciliat acolo. Sinigur a comunicat ca a facut in zona gagauza o inscriptie “Romania Mare!”, revoltat de nepedepsirea, de catre institutiile statului, a liderului de la Comrat Mihail Formuzal, membru al Guvernului de la Chisinau, care a participat la huiduirea unionistilor, veniti legal la Balti sa manifesteze pasnic, in cadru constitutional.

In scrisoarea trimisa presedintelui PNL, reprezentantul comisarului de la Comrat anunta ca s-a deschis un dosar penal lui Sinigur pentru act de huliganism si solicita presedintelui PNL sa confirme sau sa infirme daca Sinigur e membru al PNL.

PNL aminteste responsabilului de la politie ca raspunderea oricarei persoane pentru faptele sale este individuala. Insa PNL vrea sa stie ce legatura exista intre actul de huliganism si continutul mesajului “Romania Mare!” si, daca era ca Sinigur sa scrie “Traiasca PLDM!” si “Traiasca Partidul Regiunilor!” ori “Traiasca Formuzal!” si “Traiasca Filat!”, mai avea reprezentantul comisariatului gagauz sa trimita scrisoare presedintelui PNL pentru a intreba daca e cumva Sinigur membru al Partidului National Liberal?…

PNL considera ca aceste actiuni ale Politiei controlate de AIE, in special de PLDM, reprezinta o hartuire in continuare — proces ce dureaza de sase ani — a PNL — indifferent de culoarea Puterii — rosie, verde, roza sau albastrioara.

PNL a dat un raspuns la scrisoare, o copie fiind trimisa si ministrului de interne al R.Moldova.

In curind PNL va chema in judecata institutiile statului pentru hartuire continua, acum — pentru promovarea obiectivului unionist, fenomen despre care i-am informat si pe factorii europeni in discutiile avute la Bruxelles. PNL cere încetarea acestei harţuiri.

Acestui comunicat de presa sunt atasate tzextele documentelor mentionate.

Dlui “Nacealnik OUP Komratskogo RKP
Maior politii Bairaktari I.D.”

În legătură cu SOLICITARE-ZAPROS “Nr.6860, de la 03.09.2012 anului”, semnată de persoana Dvs., explicată drept “necesitate apărută în cadrul urmăririi penale pe marginea cauzei penale Nr.2012190333, începută OUP CPR Comrat la data de 25.08.2012, în baza art.287 alin.(3) din Codul penal”, vă solicităm o expunere amănunţită şi argumentată a motivelor pentru care ne cereţi asemenea informaţii.

Vă amintim, de asemenea: calitatea de membru de partid nu are nici o legătură cu faptele care i se impută.

Vă mai reţinem atenţia că, după cum constatăm din “SOLICITARE-ZAPROS”, ofiţerul care semnează acest document nu respectă structura organizatorică şi de subordonare aprobată de Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova. Constatăm, de asemenea, lipsa semnăturii în limba de stat.

Precum ştim, Comisariatul de poliţie Comrat este o substructură în cadrul MAI al R.Moldova şi nerespectarea acestei subordonări este pasibilă, în opinia noastră, de a fi cercetată ca act de nesubordonare instituţională, adică Puterii centrale, fapt asupra căruia îl vom sesiza pe ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova, prin expedierea unei copii a acestui răspuns.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal din Republica Moldova
Dlui Dorin Recean,
ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova

Domnule Ministru,

Vă reexpediez, în copie, o solicitare venită la PNL din partea unui reprezentant al Comisariatului de politie din Comrat si răspunsul dat acestei solicitări, interpretate de noi drept persecutare a membrilor PNL si încercare de a discredita Partidul Naţional Liberal, care are un obiectiv unionist deschis, pentru care pledează paşnic, respectând legislaţia în vigoare.

Vă solicit să examinaţi legalitatea “SOLICITĂRII-ZAPROS” adresate PNL şi să adoptaţi deciziile care se impun, solicitând să ne informaţi despre măsurile întreprinse.

Anexă:
Scrisoarea primită de PNL
Răspunsul dat de PNL.

Cu deosebit respect,

Vitalia Pavlicenco,
preşedintele Partidului Naţional Liberal

Sursa: www.pnl.md

Preşedintele PNL va avea, la Bruxelles, întrevederi cu factori europeni PNL a cîştigat în CSJ dreptul la obiectivul statutar unionist şi cere demisia ministrului Oleg Efrim