Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

La Chişinău, avem un Sistem antiromânesc şi o conducere fals proeuropeană. PNL protestează contra interdicţiei impuse unionistului George Simion de a trece Prutul

|versiune pentru tipar||
PNL / 16 decembrie 2014
Partidul Naţional Liberal

Partidul Naţional Liberal a luat cunoştinţă cu stupoare de faptul că George Simion, preşedintele Platformei Unioniste “Acţiunea-2012”, are interdicţie pentru a intra pe teritoriul Republicii Moldova, aşa cum a fost anunţat la Vama Albiţa, când urma să traverseze Prutul.

Această interdicţie reprezintă încă o manifestare a Sistemului de esenţă antiromânesc şi a falsităţii conducerii pretins europene de la Chişinău. PNL a menţionat, de fiece dată şi în mai toate declaraţiile sale, acest lucru, la fel ca şi grupul activ de la Chişinău al Consiliului Unirii, care au avut o bună cooperare, în ultimii ani, cu Platforma unionistă “Acţiunea-2012”.

Încă în campania electorală, dar şi imediat după, PNL a criticat dur manipulările falşilor proeuropeni pe subiectul “extremismului”, fenomen pe care conducătorii-ideologi, încă sovietici, ai partidelor cu lideri şantajabili din partea Rusiei şi cu vederi proruseşti, au încercat să îl lipească şi unor politicieni unionişti proromâni din stânga Prutului.

Preşedintele PNL, Vitalia Pavlicenco, a intentat şi două procese legat de această interpretare a extremismului contra unor servitori ai regimului antiromânesc, după ce, în 2001, a primit de patru ori interdicţie la trecerea Prutului, impusă nelegal de regimul comunist, regim care a pierdut şi un proces de judecată, ce a durat cinci ani, intentat Departamentului de grăniceri urmare a îngrădirii nemotivate a dreptului de a trece Prutul.

Totodată, comparând incidentul de azi de la frontiera Prut cu cel al expulzării, din Republica Moldova, a unui cazac din Donbas, devine evident tendinţa decidenţilor fariseici de la Chişinău de a-i trata similar — şi în mod provocator pentru unioniştii proromâni, — pe emisarii societăţii civile din România, pe de o parte, şi pe “omuleţii verzi” trimişi de serviciile secrete ruseşti, pe de altă parte, ultimii având misiunea să intimideze şi să destabilizeze societatea.

Or, unioniştii din România reprezintă statul care este Patria-mamă a românilor, oriunde ei s-ar afla, vatra naţiunii, iar actiunile fraţilor români sunt îndreptate mereu spre a ne salva, spre a edifica împreună un viitor european, comun, românesc, spre a făuri un stat românesc puternic în Europa, în care o mare parte a poporului român déjà se află fiind în componenţa Uniuni Europene.

În timp ce ceilalţi sunt agentii statului rus care — de secole — a urmărit doar să ne dezbine, să ne deznaţionalizeze, substituind populaţia autohtonă cu alte etnii. Tratarea similară a provocatorilor din Estul sălbatic şi a fraţilor români unionişti denotă fariseismul mesajului pro-european al guvernanţilor şi sporeşte, în mod alarmant, incertitudinea privind dorinţa lor sinceră de a o rupe cu ocupaţia rusească, sub care încă se află Republica Moldova.

PNL cere MAE al R.Moldova o explicaţie imediată asupra acestui caz şi ridicarea imediată a interdicţiei impuse lui George Simion la trecerea Prutului spre Chişinău.

Sursa: www.pnl.md

Hotărârea Delegaţiei Politice Naţionale cu privire la imuabilitatea valorilor naţional-liberale în stânga Prutului Mesaj de felicitare adresat de Partidul Naţional Liberal din Republica Moldova cu ocazia alegerii Alinei GORGHIU în funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal din România