Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPP

Puterea e în adevăr! Nicolai Ţipovici a fost eliberat din arest!

|versiune pentru tipar||
PPP / 4 februarie 2015 | 
Partidul “Patria”

Iar Cornel Moraru a fost eliberat din arest la domiciliu şi are interdicţia de a părăsi localitatea. Deciziile au fost luate astăzi de magistraţii Curţii de Apel Chişinău.

Curtea de Apel Chişinău a admis recursul avocaţilor Igor Şeremet şi Ana Ursachi şi a clasat decizia Judecătoriei Centru privind aplicarea arestului preventiv pentru 20 de zile în privinţa activistului “PATRIA”, Nicolai Ţipovici. Astfel susţinătorul şi prietenul lui Renato Usatîi a fost eliberat din izolator şi se va afla în arest la domiciliu. De asemenea, Curtea de Apel Chişinău a dispus eliberarea activistului Cornel Moraru din arest la domiciliu şi are interdicţia de a părăsi localitatea Terebna, raionul Edineţ.

“Îmi pare rău că Curtea de Apel Chişinău a luat această decizie din a treia încercare, numai după ce APCE şi-a anunţat opinia în privinţa deţinuţilor politici. Vreau să transmit tuturor cetăţenilor acestei ţări că nu trebuie să vă fie frică de adevăr, să mergeţi numai înainte, aşa cum am făcut-o noi. Mulţumesc tuturor pentru susţinerea acordată” — a declarat pentru presă Nicolai Ţipovici, care a fost eliberat din arest chiar în sala de judecată.

Avocaţii activiştilor “PATRIA” susţin că decizia magistraţilor Curţii de Apel înseamnă că judecătorii s-au alăturat celor care consideră că este necesară o reformă adevărată în justiţie.

“Încă săptămâna trecută noi am făcut un apel public pentru intrare în legalitate către toţi magistraţii, inclusiv către cei care examinează cazurile deţinutilor politici. Ziua în care a fost recuzat judecătorul Elena Carpenco a fost un început bun pentru noi care ne-a dus pe calea dreptăţii şi în continuare. Ne bucurăm că apelul nostru pentru intrare în legalitate a fost auzit. Este un semn bun că sistemul oligrahic şi corupt din Moldova, care este condus de Vladimir Plahotniuc şi din şi toţi cei care colaborează cu el sunt în agonie. Astăzi a fost dat un semnal societăţii că cei care au fost învestiţi de către ţară cu înalta funcţie de magistrat nu mai vor să îşi păteze numele şi demnitatea de magistrat cu comenzi politice şi oligarhice. Ne bucurăm şi de susţinerea Uniunii Europene şi Consiliului Europei care a dat această rezoluţie cu privire la inadmisibilitatea aflării în secolul 21 a deţinuţilor politici, într-o ţară care pretinde un drum european. Mă bucur că în Curtea de Apel a început să fie restabilită dreptatea. Sper ca aceasta tendinţă, care a pornit cu dreptul va fi în creştere, toate reformele încep cu noi şi mă bucur că în rândul persoanelor care vor să înceapă o reforma în acest stat sunt şi judecătorii din Curtea de Apel, care nu au aplecat urechea la comandă politică. Sper ca toţi cei care au servit şi servesc oligarhii să rămână din ce în ce mai puţini.”, a declarat avocatul Ana Ursachi.

“Se observă o tendinţă a aprecierii obiective şi legale a cauzelor de către judecători. Este vorba inclusiv de Sergiu Bularu şi Ştefan Niţă, care au întors legalitatea acasă. În cadrul şedinţei de astăzi au fost luate în consideraţie şi s-au confirmat acelaşi circumstanţe pe care le-am invocat pe parcursul acestor 60 de zile. Cred că ar fi cazul ca şi poliţiştii şi procurorii să ia exemplu de la aceşti judecători. Vorbesc despre faptul că ei sunt impuşi să parcurgă întreaga ţară pentru a se întâlni cu susţinătorii lui Renato Usatîi pentru a acumula materiale compromiţătoare. Şi în calitatea mea de om, nu de avocat, vă spun că legea e mai presus de toate şi trebuie apreciată întotdeuna. Vreau să îi îndemn pe toţi haideţi să respectăm legea pentru că să ne respectăm pe noi înşine, să fim un popor care aplică legea în folosul societăţii şi nu în interese propriu.” — susţine avocatul Igor Şeremet.

Şi liderul formaţiunii politice Renato Usatîi a comentat eliberarea susţinătorilor săi din arest.

“Sunt foarte bucuros că, după o luptă grea şi lungă, astăzi Nicolai Ţipovici va lua cina acasă împreună cu soţia şi copii săi, care l-au aşteptat mult. Mă bucur că astăzi şi Cornel Moraru este alături de familia sa. Sper că în curând alături de cei dragi vor fi şi Pavel Grigorciuc şi Mihail Amerberg, care nu au fost activiştii noştri, dar suferă la fel ca şi Ţipovici şi Moraru din cauza unor dosare penale fabricate.

Mă bucur că toţi ai noştri sunt acasă şi sper că în curând voi fi şi eu acasă, alături de voi. Le mulţumesc tuturor activiştilor care au fost prezenţi la toate şedinţele de judecată şi la toate acţiunile de protest, de asemenea le mulţumesc tuturor cetăţenilor care ne susţin”, — a declarat Usatîi, precizând că “numărul acestor cetăţeni este de sute de mii”.

Politicianul a menţionat că, “ţara are nevoie în continuare de acea forţă a treia, care este în putere să se împotrivească regimului şi corupţiei, care a cuprins întregul stat”.

“Câţiva «tovarăşi» controlează în prezent toată ţara, fac ce vor, inclusiv şi faptul că în timp ce şoferul maşinii de încasare a banilor merge la toaletă, automobilul este furat împreună cu toate actele Băncii de Economii”, — a subliniat Usatîi.

“În duminica ce urmează va avea loc congresul Partidului Popular Republican. Toţi ţin minte denumirea «Partidul Nostru», la care suntem obligaţi să revenim, să o înregistrăm şi cu ea să câştigăm la algerile locale şi la algerile parlamentare anticipate”, — a declarat Usatîi.

Sursa: ru1.md

Victorie!!! Activistul “PATRIA” Cornel Moraru a fost eliberat din arest! Dreptatea a triumfat — Nicolai Ţipovici e la libertate!