Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPCD

Rezoluţia Congresului al V-lea al FPCD cu privire la studierea religiei în şcoală

|versiune pentru tipar||
FPCD (astăzi PPCD) / 9 iunie 1996
Partidul Popular Creştin Democrat

În calitatea sa de formaţiune democrat-creştină şi în consens cu voinţa majorităţii populaţiei, Frontul Popular Creştin Democrat se pronunţă pentru introducerea religiei ca obiect de studiu în şcolile de stat de toate gradele, considerând acest fapt ca fiind de o impetuoasă necesitate pentru reaşezarea vieţii publice pe temeiul tradiţiei şi moralei creştine. Cu toate că nici textul Constituţiei şi nici cel al Legii Învăţământului nu prevăd în mod expres dreptul copiilor la instruire moralreligioasă, acestea nici nu-l exclud prin stipularea despre caracterul laic al învăţământului. Ignorarea în continuare a factorului religios în formarea tinerei generaţii nu poate decât să aprofundeze criza morală cu care se confruntă astăzi societatea noastră.

Congresul FPCD cere actualei Puteri satisfacerea voinţei majorităţii populaţiei prin introducerea religiei ca disciplină şcolară în învăţământul de stat începând cu anul de studii 1996–1997, în acord cu legislaţia internaţională în materie de drepturi ale omului.

Congresul al V-lea al PPCD

Rezoluţia Congresului al V-lea al FPCD cu privire la Mitropolia Basarabiei Hotărârea Congresului al V-lea al FPCD cu privire la alegerile prezidenţiale