Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPCD

Declaraţia Marii Adunări Naţionale cu privire la dispariţia lui Vlad Cubreacov

|versiune pentru tipar||
PPCD / 31 martie 2002
Partidul Popular Creştin Democrat

Dispariţia liderului creştin-democrat de talie europeană Vlad Cubreacov constituie un act de terorism politic fără precedent pentru Republica Moldova.

Acest act a devenit posibil ca urmare a atmosferei de intoleranţă şi agresivitate create în societate de regimul dictatorial Voronin.

Valul de represiuni politice, de intimidări şi molestări a exponenţilor opoziţiei, de maltratare psihică a copiilor, precum şi tentativele de suprimare juridică a PPCD ca partid parlamentar de opoziţie şi de condamnare penală a trei deputaţi creştin-democraţi a culminat cu dispariţia uneia dintre figurile emblematice ale curentului democratic şi pro-european din Republica Moldova.

Oricum ar căuta să se justifice puterea comunistă, oricum ar căuta să folosească acest act tragic pentru a-şi denigra în mod iresponsabil oponenţii, anume partidul de guvernământ este cel care are menirea să uzeze de toate pârghiile legale care îi stau la dispoziţie pentru a elucida acest caz ieşit din comun, fără a recurge la insinuări şi calomnii.

Lipsa vreunui indiciu asupra soartei lui Vlad Cubreacov denotă faptul că actualul regim ori este autorul acestei crime, ori complicele ei, ori, fapt la fel de grav, este totalmente incapabil să o descopere.

Dispariţia lui Vlad Cubreacov deschide o pagină neagră în scurta istorie politică a Republicii Moldova şi compromite grav imaginea statului nostru.

Noi, participanţii la Marea Adunare Naţională, fiind profund îngrijoraţi pentru soarta liderului creştin-democrat Vlad Cubreacov, facem apel către întreaga societate şi către comunitatea internaţională să ne unim eforturile pentru salvarea lui.

Fie ca Bunul Dumnezeu să-l ocrotească şi să-l readucă printre noi viu şi nevătămat.

Chişinău, Piaţa Marii Adunări Naţionale

Marea Adunare Naţională din 31 martie 2002 Apelul Marii Adunări Naţionale de la Chişinău către autorităţile Federaţiei Ruse