Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPCD

Scrisoarea dlui Iurie Roşca către Victor Iuşcenco

|versiune pentru tipar||
PPCD / 23 noiembrie 2004
Partidul Popular Creştin DemocratDragă Victor,

În aceste momente cruciale pentru soarta Ucrainei, cînd puterea de stat de la Kiev încearcă să fure victoria evidentă a Opoziţiei democratice în alegerile prezidenţiale, Partidul Popular Creştin Democrat din Republica Moldova îşi afirmă sprijinul său total faţă de dumneata ca exponent plenar şi legitim al poporului ucrainean. Am fost alături de “Naşa Ucraina” dumneata ai fost învingătorul atît în turul întîi, cît şi în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Dar falsificările masive pe care le-a comis echipa premierului Ianukovici caută să inverseze rezultatele acestor alegeri. Nenumăratele fraude care s-au comis metodic de către adepţii lui Ianukovici au fost constatate atît de observatorii internaţionali, cît şi de reprezentanţii blocului Opoziţiei. Astfel, în regiunea transnistreană a Republicii Moldova controlată de armata şi serviciile secrete ruse, regimul separatist în colaborare cu exponenţii guvernului de la Kiev au comis falsificări deosebit de grave.

În această situaţie critică pentru soarta Ucrainei, cînd independenţa şi regimul democratic al ţării dumitale sunt puse la grea încercare, ne exprimam admiraţia pentru patriotismul, curajul şi răspunderea civică pe care o manifeşti împreună cu milioane de ucraineni care nu doresc să se conformeze uzurpării puterii în stat şi să lase ţara pe mîna unei dictaturi care poate anula definitiv sistemul democratic şi perspectiva ei de stat suveran şi naţiune europeană, care merită să ocupe un loc de frunte printre popoarele continentului nostru.

Dragă Victor, reuşita democraţiei în Ucraina va determina în mare măsură afirmarea democraţiei şi perspectivei europene a Moldovei. Îţi dorim dumitale personal, ca şi întregului popor ucrainean, succes deplin în restabilirea legalităţii constituţionale în ţară şi în depăşirea paşnică a crizei politice provocate de abuzurile fostei guvernări Kucima-Ianukovici.

Trăiască Ucraina liberă, independentă şi democrată!
Dumnezeu să binecuvînteze Ucraina!

Iurie Roşca,
Preşedintele Partidului Popular Creştin Democrat

/Flux, Nr. 172, 25 noiembrie 2004/
Declaraţia preşedintelui şi a vicepreşedintelui filialei raionale Căuşeni a Partidului Popular Creştin Democrat Ignat ŢURCANU şi Anatol CĂRĂUŞ Platforma de guvernare a Partidului Popular Creştin Democrat 2005–2009