Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPCD

Comunicat de presa al Organizatiei de Tineret “Noua Generatie” a PPCD

|versiune pentru tipar||
PPCD / 6 septembrie 2008
Partidul Popular Creştin Democrat

Organizatia de Tineret “Noua Generatie” a Partidului Popular Crestin Democrat a semnat un acord de cooperare cu Organizatia de Tineret a Frontului Popular din Belarus.

Acest acord prevede sustinerea reciproca si solidarizarea in procesul de obtinere a unei independente reale a Moldovei si Belarusului si integrarea celor doua state in UE si NATO.

Sprijinirea la nivel international si promovarea reciproca in cadrul organizatiilor europene de tineret este unul din punctele importante mentionate in acord.

De asemenea, cele doua organizatii au convenit asupra dezvoltarii cooperarii culturale prin intermediul proiectelor comune si schimbul de experienta intre elevii si studentii celor doua tari.

Cooperarea celor doua organizatii de tineret este rodul colaborarii indelungate, de peste 20 de ani, intre Partidul Popular Crestin Democrat si Frontul Popular din Belarus inceputa odata cu declansarea miscarilor de emancipare nationala din cele doua tari, foste republici ale Uniunii Sovietice.

Noua Generatie PPCD si Organizatia de Tineret a Forntului Popular din Belarus au avut mai multe actiuni de sprijin reciproc in procesul de participare activa la constructia democratiilor in Republica Moldova si Republica Belarus.

Solidarizarea fortelor democratice, pro Uniunea Europeana si NATO din tarile post sovietice sunt extrem de necesare, in special, in situatia actuala cand asistam la extinderea agresiva a imperialismului Federatiei Ruse.

Agresiunea militara in Georgia a fost un exemplu clar de sfidare a democratiei, suveranitatii si principiului de libera determinare a popoarelor care tind sa-si construiasca si sa fortifice independenta statala a tarilor in care locuiesc.

Biroul de Presa “Noii Generatii” PPCD
Declaraţia PPCD cu privire la situaţia din Georgia Declaraţia grupului parlamentar al PPCD