Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPCD

Comunicat de presă al O.T. a PPCD “Noua Generaţie”

|versiune pentru tipar||
PPCD / 10 aprilie 2009
Partidul Popular Creştin Democrat

Organizatia de Tineret “Noua Generatie” a Partidului Popular Crestin Democrat isi exprima profunda ingrijorare in legatura cu violentele declansate in centrul Chisinaului pe data de 7 si 8 aprilie 2009, violente care s-au soldat cu devastarea si incendierea sediilor Parlamentului si Presedintiei Republicii Moldova.

“Noua Generatie” condamna tentativa instigatorilor acestor actiuni provocatoare Vladimir Filat, Serafim Urechean, Dorin Chirtoaca, Mihai Ghimpu, de a se eschiva de la responsabilitatea pe care o poarta pentru declansarea actelor de violenta si vandalism in centrul capitalei si de a arunca vina pentru dezastrul produs asupra altor institutii si organizatii, inclusiv asupra “Noii Generatii” a PPCD.

Acuzatia lansata de capii celor trei partide precum ca printre provocatori ar fi fost si membri ai Organizatiei de Tineret “Noua Generatie” a PPCD este mincinoasa si urmareste denigrarea cu rea credinta a “Noii Generatii”.

In aceste conditii, ne convingem o data in plus ca Filat, Urechean si Chirtoaca sunt niste figure compromise, certate cu moralitatea, gata sa recurga la cele mai josnice metode pentru a-si potoli setea de castig si de putere.

“Noua Generatie” a PPCD este cea mai mare si mai veche organizatie politica de tineret din Republica Moldova cu cea mai bogata experienta in organizarea de proteste si demonstratii eminamente pasnice. In cadrul protestelor noastre noi am aparat valorile si principiile democratice, asumandu-ne de fiecare data raspunderea pentru actiunile demonstrantilor veghind la desfasurarea pasnica si nonviolenta a acestora.

Noua Generatie” face apel catre tot tineretul din Republica Moldova sa condamne cu fermitate violenta si actele de vandalism declansate de grupari politice care urmaresc destabilizarea cu orice pret a situatiei social politice din tara noastra si compromiterea viitorului nostru European.

Biroul de presă al PPCD
Declaraţia oficială a PPCD cu privire la evoluţiile postelectorale din Republica Moldova Comunicat de presă al Partidului Popular Creştin Democrat