Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPCD

Discursul lui Ghenadie Vaculovschi la Congresul al XII-lea al PPCD

|versiune pentru tipar||
PPCD / 21 februarie 2010
Partidul Popular Creştin Democrat

Distinşi oaspeţi, dragi colegi, În anul 2002 s-a ridicat o nouă generaţie de politicieni pentru apărarea valorilor. Eu am onoarea şi responsabilitatea de a fi exponentul acestei generaţii de politicieni. Valorile creştine şi naţionale, responsabilitatea pentru prezentul şi viitorul Republicii Moldova, ne determină să fim perseverenţi în activitatea politică. Republica Moldova are nevoie de PPCD. Dezordinea care domneşte astăzi în instituţiile statului reclamă nevoia de oameni bine pregătiţi şi responsabili.

Dragi prieteni, Multe aşteptări sunt legate de succesiunea la guvernare din 2009. Dar aceste aşteptări deja încep să se transforme în dezamăgiri. Succesele modeste ale guvernării sunt umbrite de lipsa unei viziuni clare de dezvoltare şi de lipsa reformelor. Lipsa viziunii este un viciu grav al guvernării şi din cauza acestui viciu are de suferit, în primul rând, poporul. Atingerea nivelului pe care ni-l dorim este posibilă dacă prin politici eficiente, bazate pe o viziune clară şi realistă de dezvoltare. Viziunea despre care vorbesc este a noastră, a creştin-democraţilor.

Dezvoltarea, stimeţi prieteni, nu poate fi redusă la unele aspecte materiale. O adevărată dezvoltare presupune întâi de toate profunzime spirituală şi o înaltă ţinută morală în societate. Noi suntem o ţară creştină. Valorile creştine trebuie să configureze democraţia constituţională din Moldova. Este inadmisibil ca politicile liberale să transforme ţara noastră într-un cavou al identităţii noastre creştine.

Dragi prieteni, Succesul PPCD în promovarea viziunii sale la cel mai înalt nivel înseamnă reuşita Republicii Moldova!

Vă mulţumesc!

Sursa: www.ppcd.md

Rezoluţia Congresului XII al PPCD: Economia Socială de Piaţă — calea optimă de depăşire a crizei social-economice actuale Discursul vicepreşedintelui PPCD Vlad Cubreacov la Congresul al XII-lea al Partidului Popular Creştin Democrat