Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPCD

Noua Generaţie învaţă şi vara

|versiune pentru tipar||
PPCD / 20 iulie 2012
Partidul Popular Creştin Democrat

În prima parte a lunii iulie, au avut loc două sesiuni ale Universităţii de Vară a Noii Generaţii, la care au participat peste 60 de tineri creştin-democraţi, membri ai Organizaţiei de tineret a PPCD “Noua Generaţie”. În special, la Universitatea de Vară au participat tinerii creştin-democraţi veniţi din raioanele Republicii Moldova, mai puţin de la centru.

Ei au fost instruiţi de traineri olandezi, dar şi de instructori creştin-democraţi locali (între care Iurie Roşca; preşedintele PPCD, Victor Ciobanu; Ghenadie Vaculovschi; Radu Buşilă) pe diverse teme şi subiecte, între care: analiza perspectivelor de dezvoltare social-politică, motivaţie, dezvoltarea capacităţii de acţiune, analiza problemelor regionale după mai mulţi factori, valorile creştin-democrate, dezvoltarea culturii politice în rândul tinerilor. Universitatea de vară şi-a desfăşurat activitatea cu sprijinul Fundaţiei Eduardo Frei din Olanda şi a Fundaţiei pentru Democraţie Creştină (FDC) de la Chişinău.

Toate cunoştinţele şi abilităţile deprinse în cadrul acestei sesiuni urmează să fie puse în aplicare în organizaţiile teritoriale din care au venit participanţii la Universitatea de Vară.

Potrivit Luciei Cujbă, preşedintele O.T. “Noua Generaţie”, în această vară va mai fi organizată încă o şcoală de vară cu genericul “Managementul politic şi organizaţional”, ce va avea menirea să-i înveţe pe viitorii lideri politici cum să-şi dezvolte calitativ filialele pe care le reprezintă.

Igor Curca, Chişinău:
Universitatea de Vară din acest an a fost o posibilitate unică de a consolida echipa şi de a ne cunoaşte mai bine. Am reuşit să învăţăm foarte multe, dar şi să ne distrăm frumos. Piscina, plaja şi Nistrul au fost locurile cele mai “solicitate” de tineri. După o zi plină, încărcată, meritam şi noi un pic de odihnă, nu? În ultima seară l-am avut în calitate de invitat pe fostul preşedinte al partidului, domnul Iurie Roşca, care ne-a dat o adevărată lecţie de patriotism. Pentru mine personal această activitate a fost una deosebită, de suflet. Mi-a fost întărită dragostea faţă de ţară şi dorinţa de a face ceva pentru viitorul meu şi al familiei mele.

Cristina Sorocean, Bălţi:
Mi-a făcut o deosebită plăcere să particip la Universitatea de Vară. Pentru mine a fost o posibilitate reală de a îmbina utilul cu plăcutul. Vremea caniculară nu ne-a împiedicat să participam activ la seminare, să ne expunem păreri, puncte de vedere, să organizam dezbateri şi lucru în grup, să absorbim cât mai multă informaţie nouă şi să venim cu idei proaspete. Astfel de acţiuni contribuie foarte mult la consolidarea organizaţiei noastre de tineret. M-am bucurat să-mi revăd şi unii colegi din Noua Generaţie din alte regiuni.

Doina Cebanu, Ialoveni:
Am participat pentru prima dată la acest gen de activităţi. Iniţial mă gândeam că mă voi integra mai greu în această echipă. Însă nu a fost deloc aşa. Am realizat că alături de mine sunt tineri foarte deschişi şi binevoitori. În aceste câteva zile am avut o activitate intensă. La seminare şi la activităţile practice am studiat şi am analizat multe probleme politice şi sociale din Republica Moldova. Datorită trainerilor din Olanda şi lectorilor din Republica Moldova am acumulat noi cunoştinţe şi am realizat că şi eu pot face ceva pentru ţara mea.

Cătălina Vudvud, echipa de organizare:
Şi în acest an mai mulţi tineri din toate colţurile ţării au avut oportunitatea să participe la Universitatea de Vară. S-au dat la o parte teoretizările şi s-a trecut la munca practică, de grup. Tinerii din acest an au dat dovadă de perseverenţă la seminare şi de creativitate în afara programului. Ceea ce a urmărit să dezvolte Noua Generaţie în acest an a fost, în primul rând, responsabilitatea civică a tinerilor în calitate de cetăţeni activi şi spiritul de echipă. Sper ca participanţii să valorifice cunoştinţele obţinute şi să rămână la fel de receptivi.

Serviciul de presă al PPCD
Sursa: www.flux.md

Comunicat de presă privind uzurparea puterii de stat Creştin-democraţii est-europeni cer libertate pentru Iulia Timoşenko şi îl somează pe Lukaşenko să-i elibereze pe cei 15 deţinuţi politici din Belarus