Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPCD

Comunicat de presă privind uzurparea puterii de stat

|versiune pentru tipar||
PPCD / 10 iulie 2012
Partidul Popular Creştin Democrat

Comitetul pentru Apărarea Constituţiei şi Democraţiei aduce la cunoştinţa opiniei publice că astăzi, 10 iulie 2012, la judecătoria sectorului Râşcani din Chişinău a început examinarea cauzei Iurie Roşca versus Procuratura Generală pe motivul tragerii la răspundere penală a celor trei conducători ai coaliţiei de guvernământ Vladimir Filat, Marian Lupu şi Mihai Ghimpu în baza articolului 339 al Codului Penal “Uzurparea puterii de stat”.

Iurie Roşca a cerut instanţei să anuleze ordonanţele de neîncepere a urmăririi penale din 27 martie, emisă de procurorul Lucreţia Zaharia şi din 4 mai, semnată de Andrei Pântea, prim-adjunct al Procurorului General, care au refuzat să iniţieze urmărirea penală împotriva celor trei.

Judecătorul de instrucţie Anatol Galben a adus la cunoştinţa celor prezenţi că procurorul Lucreţia Zaharia se află în concediu, motiv pentru care solicită amânarea examinării acestui dosar.

Următoarea şedinţă a fost stabilită pentru 31 iulie a.c., ora 10.00, la judecătoria Râşcani din Chişinău, str. Kiev 3, biroul nr. 22.

Biroul de presă al CACD
Sursa: iurierosca.md

Declataţia PPCD “Cu privire la părăsirea Partidului Popular European” Noua Generaţie învaţă şi vara