Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPDA

Petiţie adresată de Partidul “Democraţia Acasă” către Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene

|versiune pentru tipar||
(astăzi PPDA) / 5 decembrie 2011
Partidul “Democraţia Acasă”
Domnului Ministru Iurie Leancă

Partidul Politic Democraţia Acasă a protestat pe 5 decembrie 2011 în faţa Ministerului Afacerilor Exterrne şi Integrării Europene. Deschiderea secţiilor de votare, în stînga Nistrului fără acordul Guvernului de la Chişinău este o sfidare directă a Republicii Moldova şi vine în contradicţie cu interesele şi actele de bază ale Ţării.

În acest mod, dorim să transmitem domnului ministru Leancă nemulţumirea noastră faţă de lipsa de atitudine din partea instituţiei pe care o conduce într-o problemă vitală pentru existenţa Republicii Moldova.

Protestul nostru este o reacţie la modul în care Rusia tratează RM ca pe o gubernie proprie. Suspect este că guvernul TACE.

Sau tocmai din acest motiv tace, de teamă să nu supere Kremlinul ?

Deaceea venim să amintim domnului Ministru de CONSTITUŢIA noastră în care este foarte clar scris:

Partidul Politic Democraţia Acasă consideră că Ministerul de externe de la Chişinău este dator să reacţioneze adecvat pe măsura problemei şi trebuia să ceară Federaţiei Ruse să nu deschidă secţii de votare în regiunea controlată de autorităţile Separatiste.

Suspect este că Autorităţile de la Chişinău au reacţionat cu jumătate de gură în cazul deschiderii secţiilor de votare demonstrînd o prestaţie politică jalnică. Suntem indignaţi că Ministerul de externe moldovenesc a făcut o recomandare oficială Federaţiei Ruse de a renunţa la intenţia de a deschide pe teritoriul controlat de Tiraspol mai multe secţii de vot.

Amintim că la precedentele alegeri parlamentare, care au avut loc în Rusia în 2007, în stânga Nistrului au fost deschise 24 de secţii de votare. La data de 4 decembrie 2011 în Transnistria vor fi deschise 25 de secţii de votare. Decizia în cauză a fost convenită de Comisiile Electorale centrale ale Rusiei şi Transnistriei în cadrul vizitei la Moscova a şefului CEC a regiunii, Piotr Denisenco. CEC a Transnistriei s-a obligat să ofere reprezentanţilor Rusiei asistenţă tehnică, în special, pentru selectarea încăperilor pentru organizarea votării. “Secţiile de votare vor fi organizate în conformitate cu cerinţele legislaţiei ruse”. Din cele de mai sus este clar că regiunea din stînga Nistrului activează în baza legislaţiei Ruse.

Din cele enumărate mai sus Partidul Politic Democraţia Acasă cere, Ministerului Afacerilor Externe şi Integrare Europeană, să raspundă în scris la următoarele întrebări:

DOAMNE AJUTĂ!

Sursa: www.m-da.md

Notă de Protest a Partidului “Democraţia Acasă” Crăciun Fericit şi un An Nou mai bun!