Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPDA

Partidul Democraţia Acasă îşi exprimă solidaritatea cu cadrele didactice

|versiune pentru tipar||
PPDA / 11 aprilie 2014
Partidul “Democraţia Acasă”

În intervalul 8–11 Aprilie 2014 profesorii şi educatorii din ţară, au organizat o acţiune de protest în cadrul căreia au cerut Ministerului Educaţiei să le mărească de urgenţă salariile cu 50%.

În răspuns, la acţiunea de protest care era menită să atenţioneze factorii de decizie asupra problemei remunerării profesorilor, ministrul educaţiei Maia Sandu a reacţionat inadecvat situaţiei. Doamna Ministru a pus la îndoială calitatea şi pregătirea profesională a cadrelor didactice, atenţionîndu-i să se pregătească mai bine şi să crească performanţa de lucru. Prin urmare Guvernarea s-a eschivat în a ajuta cadrele didactice în rezolvarea problemei apărute. În condiţiile în care mulţi dintre profesori nu au posibilitatea materială şi financiară să crească în permanenţă performanţa şi pregătirea, nu au bani pentru a urma cursuri de creştere profesională care implică cheltuieli, nu au bani pentru procurarea materialelor didactice şi ştiinţifice din domeniu precum cărţi şi monografii, dotarea tehnică a şcolilor este încă foarte slabă, este lipsit de logică să ceri mai întîi creştere profesională pe care nici Ministerul nu o poate încă evalua, iar apoi să vină creşterile salariale.

Profesorii şi educatorii sunt cei care pun temelia unui viitor prosper în această ţară, sunt cei care educă o nouă generaţie de oameni care vor conduce şi vor dezvolta ţara. Considerăm condiţiile de activitate şi de salarizare a cadrelor didactice la ora actuală inadmisibile într-o societate modernă care tinde spre standarde europene. Dascălii au ajuns la capătul răbdării, în condiţiile în care preţurile cresc vertiginos iar salariile multora din aceştia nu acoperă nici coşul minim de consum. Actualul sistem nu motivează venirea tinerilor în sistemul educaţional, aceasta subminează securitatea naţională şi genofondul ţării.

Partidul Democraţia Acasă îşi exprimă solidaritatea cu cadrele didactice şi cere Ministerului Educaţiei şi organelor de resort să găsească cît mai urgent o soluţie pentru a satisface cerinţele pedagogilor .

PS. Argumentul că nu sunt bani în bugetul Ţării nu ţine. Mai puţin să fure guvernanţii şi vor ajunge bani şi pentru profesori.

Serviciul de presă al PDA

Declaraţia Partidului politic Democraţia Acasă cu privire la evenimentele din 7 aprilie 2009 Donează 1 leu pentru “deparazitarea” statului de clasa politică compromisă