Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPDA

Notă de Protest în legătură cu crearea unei majorităţi neoficiale cu comuniştii

|versiune pentru tipar||
PPDA / 19 martie 2015
Partidul “Democraţia Acasă”
Partidelor PLDM, PDM
Delegaţiei Uniunii Europene

Partidul Democraţia Acasă condamnă vehement jocurile politice a partidelor autointitulate Proeuropene ajunse în Parlamentul Republicii Moldova.

În urma alegerilor nedemocratice, netransparente cu abateri şi încălcări grave în Parlamentul de la Chişinău, teoretic, după 31 noiembrie exista o majoritate (Proeuropeană) formată din cele trei partide PLDM, PDM, PL care împreună aveau 55 de mandate.

În urma negocierilor care au durat 80 de zile, criminal de mult pentru un stat care este în prag de faliment, Parlamentul de la Chişinău s-a ales cu o minoritate de guvernare formată din PLDM-PD şi susţinută neformal de PCRM, fapt care le-a permis să învestească la 18 februarie un guvern minoritar, foarte slab din punct de vedere profesional şi vulnerabil din punct de vedere politic.

Aşa cum am declarat în campanie electorală Moldova are nevoie de Reforme profunde, voi aminti doar câteva pentru a nu le uita:

Partidul Democraţia Acasă constată: actuala minoritate nu poate şi nu are dreptul să guverneze pentru că, nu are dorinţă şi nici capacitate instituţională să implementeze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, program care prevede reforme structurale profunde în majoritatea domeniilor vitale ale statului.

Pornind de la faptul că Parlamentul este unul nefuncţional, instituţie ce nu are capacitate şi nici voinţă politică de a vota legi necesare modernizării Ţării, iar Comuniştii vor insista pe proiecte de lege care nu au nimic în comun cu integrarea noastră Europeană, apropo ei deja au început cu statutul de neutralitate, comemorarea participanţilor la Marele Război şi alte fleacuri. Comuniştii nu vor vota legea ce prevede reforma teritorial-administrativă (tot ei au anulat-o). Iar PLDM-PD nu au interese să scoată justiţia din ghearele politicului, fapt ce ar însemna începutul sfârşitului pentru majoritatea dintre ei.

Nu mai vorbim despre trădare, faptul că partidele care sa-u lansat în politica de pe Bâc cu sloganul Moldova Fără Voronin, Moldova Fără Comunişti au trădat din nou aşteptările şi promisiunile unui viitor sigur şi prosper aici ACASĂ.

Deosebit de grav este că Parlamentul ar trebui să înceapă analiza legii bugetare deja pe anul 2016 DA! Ei încă nu au votat această lege nici pentru anul 2015.

Considerăm că partenerii de dezvoltare ar trebui să intervină în această situaţie, prin neacordarea banilor ieftini, granturi, credite, resurse care sunt furate de fosta şi actuala guvernare minoritară, noi cei care venim să-i măturăm de la putere nu dorim să nimerim în situaţie complicate, atunci când va trebui să vă întoarcem banii acordaţi nouă, DA!care nu au ajuns la noi.

În context vom aminti despre furtul banilor de la Banca de Economii, hoţie nemaiântâlnită în Republica Moldova, fenomen care ar putea paraliza tot sistemul financiar de facto avem o situaţie incompatibilă cu notiunea de stat democratic.

Drept concluzi ar fi următoarele soluţii posibile:

Sursa: pda.md

Partidul Democraţia Acasă declară că alegerile din 30 noiembrie 2014 nu au fost libere şi corecte Nu sistemul electoral trebuie schimbat, DAr clasa politică!