Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPEM

Partidul Popular European din Moldova preconizează organizarea Congresului de constituire în data de 26 iulie 2015

|versiune pentru tipar||
PPEM / 7 iulie 2015
Partidul Popular European din Moldova

Începând cu 3 iulie, Grupul de iniţiativă pentru crearea Partidului Popular European din Moldova a lansat organizarea conferinţelor pentru constituirea organizaţiilor raionale şi municipale ale viitoarei formaţiuni politice. Astfel, doar în weekendul trecut au fost constituite organizaţiile teritoriale PPEM din Cimişlia, Ialoveni, Bălţi şi Nisporeni, la care au participat peste 250 de persoane.

În cadrul conferinţelor, au fost prezentate proiectele Statutulului şi Programului Politic al PPEM, a fost aleasă conducerea organizaţiilor teritoriale şi trasate obiectivele iniţiale de activitate. Urmează ca până la Congres, Consiliile politice teritoriale să analizeze documentele de constituire propuse pentru recomandări de modificare. În scurt timp, aceste documente vor fi disponibile pe site-ul formaţiunii www.ppe.md pentru consultare largă cu membrii şi simpatizanţii. Scopul final este crearea unui partid de centru-dreapta, bazat pe o doctrină conservatoare, cu o veritabilă democraţie internă astfel încât noua formaţiune politică să fie capabilă să promoveze un program ambiţios, dar realist de dezvoltare a întregii ţări după modelul european.

În următoarele trei săptămâni, sunt planificate conferinţe în circa 20 de raioane şi în mun. Chişinău, care se vor încheia cu organizarea Congresului de Constituire a PPEM, planificat pentru data de 26 iulie 2015, la Chişinău. Congresul va întruni delegaţi din toate raioanele în care au fost constituite organizaţii teritoriale, precum şi oaspeţi, invitaţi şi reprezentanţi ai instituţiilor mass-media. Congresul va aproba Statutul şi Programul politic al viitoarei formaţiuni, va alege instituţiilor de conducere la nivel naţional ale partidului şi va decide asupra acţiunilor prioritare ale partidului pe perioada următoare.

Sursa: ppe.md

Iurie Leancă şi echipa PPEM se află în vizită la Bruxelles Partidul Popular European din Moldova şi-a creat noi organizaţii teritoriale