Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPN

Apel către membrii Partidului Popular Republican

|versiune pentru tipar||
PPR (astăzi PN) / 15 octombrie 2005
Partidul NostruStimaţi prieteni,

Aveţi în faţă prima ediţie a buletinului informativ “Republicanii”. Prin apariţia lui răspundem la o solicitare mai veche a membrilor PPR, care au cerut de la conducerea partidului o publicaţie specială, unde ei să poată afla informaţia despre poziţia PPR referiitor la o problemă sau alta, găsi răspunsuri la întrebările ce-i frămîntă. Ne vom strădui ca, pentru început, buletinul să apară lunar, iar pe viitor, pe măsura necesităţilor (dar şi a posibilităţilor financiare ale partidului), să-l scoatem o dată la două săptămîni.

Buletinul este destinat, în primul rînd, membrilor de partid. Conducerea PPR doreşte ca dumneavoastră să fiţi bine informaţi despre ceea ce face şi ce scopuri urmăreşte formaţiunea politică, a cărei membri suntem cu toţii, pentru ca, la rîndul vostru, să aduceţi această informaţie în casele oamenilor, la cunoştinţa concetăţenilor cu care contactaţi zi de zi. Ultimul aspect, credem, este cel mai important în activitatea partidului. De modul în care orice membru al PPR va în stare, cu răbdare şi argumentat, să le lămurească celor din jur, ce se întîmplă în Moldova şi cine poartă răspundere pentru faptul că ţara aceasta este guvernată atît de prost, dar şi să-i convingă pe oameni de dreptatea cauzei noastre, vor depinde direct rezultatele politice ale partidului în viitoarele campanii electorale.

De asemenea, am vrea că între conducerea formaţiunii şi organizaţiile din teritoriu, inclusiv cele primare, să existe ceea ce se numeşte comunicare reciprocă. Dorim să ştim părerile voastre vizavi de materialele publicate în buletinul “Republicanii”, să primim de la voi sugestii privind refelectarea acelei sau alte probleme a vieţii social-politice din Republica Moldova, precum şi întrebări la care aţi vrea să aveţi un răspuns care ar reflecta viziunea PPR referitor la ceea ce vă interesează.

Lansînd “Republicanii”, cel mai tare dorim să nu fiţi pasivi, să nu rămîneţi doar în aşteptarea că va veni cineva, de la Chişinău sau din altă parte, să-i convingă pe vecinii sau colegii voştri să adere la PPR sau să-l voteze la alegeri. Evident, atăt eu, în calitate de preşedinte, cît şi ceilalţi membri ai conducerii partidului, suntem oricînd gata să venim în orice localitate şi să ne întîlnim cu populaţia, ori de cîte ori va fi nevoie. Dar aceasta în nici un fel nu-i scuteşte pe membrii PPR din organizaţiile primare de la obligativitatea de a le lămuri oamenilor poziţia partidului — aşa cum va fi ea reflectată în prezentul buletin.

Vă doresc succes, sănătate şi tărie de caracter.

Nicolae ANDRONIC, preşedintele Partidului Popular Republican

Declaraţia Partidului Popular Republican cu privire la situaţia de pe piaţa naţională a produselor petroliere Declaraţia Partidului Popular Republican cu privire la aşa-numitul “caz Mihail Formuzal”