Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPN

Declaraţia PPR cu privire la numirea repetată a lui Gheorghe Papuc în funcţia de ministru al afacerilor interne

|versiune pentru tipar||
PPR (astăzi PN) / 28 octombrie 2008
Partidul Nostru

Partidul Popular Republican consideră că revenirea lui Gheorghe Papuc în fruntea Ministerului Afacerilor Interne nu are nimic în comun cu interesele societăţii şi reprezintă rezultatul reglărilor de conturi dintre grupările de interese din interiorul Partidului Comuniştilor. Se ştie că în interiorul guvernării există cîteva grupuri de interese care luptă între ele în vederea consolidării propriilor poziţii şi a propriei influenţe. Acum cîteva luni, gruparea exponenţi ai căruia sînt procurorul general Valeriu Gurbulea, vicepremierul Valentin Mejinschi, alţi demnitari comunişti, a reuşit să folosească o conjunctură favorabilă pentru a-l scoate în afara jocurilor politice pe Gheorghe Papuc. Acesta a revenit, deoarece preşedintele Vladimir Voronin şi-a dat seama că astfel poate asigura echilibrul dintre grupurile de interese din partidul pe care-l conduce.

Partidul Popular Republican condamnă o astfel de abordare meschină a funcţiilor importante în stat (prin prisma intereselor de partid) şi tendinţa liderilor comunişti de a transforma Republica Moldova într-un teritoriu cu zone de influenţă strict determinate. Este inadmisibil ca funcţiile publice să fie folosite ca monedă de schimb în jocurile politice ale guvernării!

Partidul Popular Republican atrage atenţia opiniei publice că schimbarea conducerii Ministerului Afacerilor Interne nicidecum nu trebuie tratată ca pe o schimbare a atitudinii faţă de oponenţii puterii. Indiferent de grupul de interese care controlează acest Minister, hărţuirea opoziţiei va rămîne o caracteristică a politicii lui. Or, suprimarea oponenţilor guvernării este unicul interes comun pe care-l au grupurile de influenţă din interiorul guvernării.

Serviciul de presă al PPR
Declaraţie-apel a PPR către Partidele de Orientare Democrată Ministerul Justiţiei încearcă scoaterea PPR din cursa electorală