Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPN

Renato Usatîi: Pe 8 februarie se va desfăşura congresul PPR

|versiune pentru tipar||
PPR (astăzi PN) / 4 februarie 2015
Partidul Nostru

Duminică, 8 februarie, va avea loc Congresul Partidului Popular Republican, a anunţat Renato Usatîi.

Partidul Popular Republican a desfăşurat în aprilie 2014 un congres ordinar la care formaţiunea politică a fost redenumită în “Partidul Nostru”, iar Renato Usatîi a fost ales preşedinte partidului. Ministerul Justiţiei a refuzat să înregistreze modificările aprobate la congres.

Pe data de 8 februarie PPR va desfăşura un congres repetat.

“În această duminică va avea loc congresul PPR. Totul va fi bine.” — a spus Usatîi în direct prin telefon în sediul Curţii de Apel Chişinău unde s-a examinat recursul avocaţilor privind anularea aplicării arestului preventiv pentru 20 de zile în privinţa activistului “Patria” Nicolai Ţipovici.

După ce Ministerul Justiţiei a refuzat înregistrarea modificărilor aprobate de Congresul PPR, Usatîi a constituit partidul “PaRUs”, dar Ministerul Justiţiei nu a înregistrat nici acest partid.

În alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, Renato Usatîi a mers împreună cu echipa sa pe listele partidului “Patria”, care însă a fost exclus ilegal din cursa electorală prin decizia CEC-ului şi instanţelor de judecată cu două zile înainte de data alegerilor.

Sursa: ru1.md

Demiterea Guvernului deschide calea revenirii opoziţiei la guvernare Renato Usatîi a fost ales preşedinte al Partidului Nostru