Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPN

Renato Usatîi: Voi participa sigur şi în alegerile locale, şi în alegerile parlamentare

|versiune pentru tipar||
PN / 22 martie 2015
Partidul Nostru

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, se pregăteşte să revină în Moldova şi anunţă că va participa atât în alegerile locale, cât şi în alegerile parlamentare.

Declaraţia a fost făcută de Usatîi în cadrul unui interviu pentru postul de radio Europa Liberă, precizând că împreună cu echipa sa va participa la alegeri cu noul partid înregistrat “Partidul Nostru” şi nu va mai merge pe listele altei formaţiuni politice, cum a fost nevoit să o facă în campania electorală din noiembrie 2014 cu partidul “PATRIA”.

“Şi în alegerile locale, şi în alegerile parlamentare, care vor fi, şi pot să vă asigur că vor fi cred că maximum până la sfârşitul anului 2015, vom participa sigur. Am promis la cetăţeni ca în Republica Moldova să nu mai apară probleme de genul ca înregistrarea partidelor, dosare penale la comandă, să nu dispară miliarde de lei din băncile Republicii Moldova. Moldova trebuie să scape de trei Vlazi, mă refer la Filat, Plahotniuc şi Voronin. În timpul cât există aceşti cetăţeni pe arena politică din Republica Moldova, voi merge până la urmă şi voi lupta ca oamenii din Republica Moldova să aibă o viaţă mai bună şi să aibă un viitor mai corect.” — a declarat Usatîi.

Politicianul dă asigurări că nu este singurul care consideră că există “necesitatea de a debarasa ţara de cei trei Vlazi”. “De această părere sunt şi cei care optează pentru integrarea europeană, dar şi cei care se orientează spre Uniunea Vamală” — a precizat Usatîi.

“Acum mă pregătesc moral, dar mai mult mă pregătesc financiar, deoarece înţeleg perfect că, cum ajung în Republica Moldova, voi fi imediat arestat. Doar sunt şase dosare penale, pe două din ele sunt gata pregătite mandatele de arest. Vreau să mă întorc în Republica Moldova. Deja se discută foarte mult pe internet că, iată, Usatîi a fugit, a plecat, şi-a lăsat oamenii. Nu am lăsat niciun om, persoanele care au fost reţinute acum sunt la libertate. Eram nevoit să joc şah pentru a fi eliberate. Vorbesc despre cazul Nicolae Ţîpovici şi Corneliu Moraru. Oamenii sunt acasă lângă soţii. Partidul este înregistrat. Acum vreau să merg în Moldova. Da, este un pericol foarte mare şi mai mulţi experţi, ceea ce e legat de structurile de forţă, spun că este o prostie să mă întorc acum în ţară, deoarece voi fi arestat şi nu e clar când voi fi eliberat şi dacă voi ieşi eu din puşcărie vreodată sau nu. Dar vreau să demonstrez cetăţenilor că nu am frică de Filat şi Plahotniuc. Şi chiar cât de tragică nu ar fi finala lui Renato Usatîi, a mea personală, ca persoană fizică, nu ca partid politic, pentru mine va fi o demonstrare cetăţenilor pe viitor că, iată, a fost unul care nu a avut frică de ei şi a mers până la urmă. Că astăzi ceea ce fac ei, toate spoturile, toate publicaţiile pe Facebook că Usatîi a fugit, nu vrea să vină, v-a lăsat, eu am să demonstrez că Usatîi nu a lăsat pe nimeni. Şi dacă le-am promis oamenilor că Moldova va scăpa de Filat, Voronin şi Plahotniuc, înseamnă că trebuie să şi o fac, că, altfel, degeaba am pornit.” — a declarat Usatîi.

Renato Usatîi a fost nevoit să părăsească Republica Moldova în noaptea de 28 noiembrie 2014, după ce autorităţile au exclus partidul “PATRIA” din cursa electorală şi au început urmărirea penală în adresa lui, fiind capul de listă al acestei formaţiuni politice. Recent instanţa de judecată a decis că partidul a fost exclus ilegal din cursa electorală, iar majoritatea aşa-numitelor dosare penale se prăfuiesc pe rafturile instanţelor de judecată. Deja aflându-se în afara ţării, Renato Usatîi a fost ales preşedinte al Partidului Nostru, partid înregistrat la Ministerul Justiţiei pe data de 26 februarie.

Sursa: ru1.md

De 8 martie, Partidul Nostru a oferit 30 de mii de lalele, mărţişoare şi felicitări 4500 de cadouri pascale! Partidul Nostru a felicitat bătrânii singuratici şi copiii orfani cu ocazia Sfintelor Paşti