Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPN

20 de producători de fructe din Moldova îşi reiau exporturile pe piaţa Rusiei, datorită lui Renato Usatîi

|versiune pentru tipar||
PN / 18 septembrie 2015
Partidul Nostru

Anunţul a fost făcut de Serviciul fitosanitar rus Rosselhoznadzor într-un comunicat plasat pe site-ul oficial

Serviciul fitosanitar rus Rosselhoznadzor a anunţat astăzi oficial că începând cu data de 21 septembrie “este posibil de livrat fructe moldoveneşti în Federaţia Rusă”.

“Mă bucur mult că printre aceste companii sunt şi cele 20 de firme pentru care am solicitat anularea embargoului, am expediat scrisori oficiale şi m-am întâlnit cu conducerea Rosselhoznadzor-ului. Felicitări tuturor producătorilor de fructe cu această noutate bună. Nu veţi mai fi şantajaţi şi obligaţi să daţi fructele şi alte produse pentru sucuri. Ştiu că aveţi credite şi că vă este greu, de aceea vă urez spor la muncă şi succes!” — s-a adresat Renato Usatîi către producătorii de fructe în cadrul unui filmuleţ plasat pe reţelele de socializare, şi i-a rugat “să fie corecţi şi să nu facă prostiile pe care le făcea Filat cu vama şi reexporturile în Polonia”

De asemenea, Usatîi a anunţat că săptămâna viitoare se pregăteşte de proteste, iar apoi va organiza la Bălţi un iarmaroc de produse agricole.

“Invit la iarmaroc toţi producătorii de fructe şi băuturi alcoolice. Consider necesară continuarea acestei tradiţii, trebuie să facem tot ce ne stă în puteri pentru ca toţi producătorii buni să poată livra producţia pe piaţa Federaţiei Ruse. Ne mişcăm doar înainte şi ne vom strădui să avem cât mai multe noutăţi bune”, — a spus Usatîi.

Amintim că liderul Partidului Nostru, primarul de Bălţi, Renato Usatîi, a avut pe data de 20 august o întrevedere cu şeful adjunct al Rosselhoznadzor, Iulia Shvabauskene, în cadrul căreia au fost discutate perspectivele de reîncepere pentru 20 de companii a exportului fructelor moldoveneşti în Federaţia Rusă.

Sursa: ru1.md

Renato Usatîi: Platforma DA, condusă de oligarhi, foloseşte oamenii din PMAN Platforma DA a rezervat scuarul Parlamentului pentru a împiedica protestele planificate de Usatîi şi Dodon