Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPN

Dodon este trădător, jos Plahotniuc! Sute de activişti ai “Partidului Nostru” participă la protestul împotriva modificării sistemului electoral

|versiune pentru tipar||
PN / 20 iulie 2017
Partidul Nostru

În aceste momente, în faţa clădirii Parlamentului are loc o acţiune masivă de protest împotriva iniţiativei lui Plahotniuc-Dodon privind modificarea sistemului electoral. Acţiunea de protest este susţinută de activiştii “Partidului Nostru”.

Protestul are loc pe fundalul şedinţei Parlamentului în cadrul căreia, după cum se aşteaptă, va fi adoptat în lectură finală proiectul de lege privind trecerea la sistemul electoral mixt. Cetăţenii scandează “Jos Plahotniuc!”, “Dodon — trădător!”.

Concomitent, are lor şi un concert în susţinerea reformei sistemului electoral, chiar pe pragul Parlamentului. Organizatorul acestui concert este organizaţia unionistă Credinţă Patriei, controlată de Plahotniuc. Din diferite surse, este cunoscut că la această acţiune au fost aduşi funcţionari publici şi bugetari din toate raioanele Moldovei, care exercită rolul de “masovcă” (susţinere în masă).

Vicepreşedintele “Partidului Nostru” Dumitru Ciubaşenco, atacat în faţa Parlamentului de necunoscuţi de “ţinută sportivă”

Încă un reprezentant al “Partidului Nostru” a fost supus unui nou atac din partea unor persoane de corpolenţă sportivă. După cum a anunţat vicepreşedintele formaţiunii Dumitru Ciubaşenco, el se îndrepta către un grup de persoane care au fost aduşi la concertul în susţinerea modificării sistemului electoral al lui Plahotniuc-Dodon. În acest moment, în faţa lui au apărut persoane cu ochelari de culoare neagră, posibil, poliţişti în civil sau aşa-numiţii “ţuţici” (sportivii aflaţi la comanda deputatului Constantin Ţuţu) l-au îmbrîncit, i-au sucit mîinile la spate şi l-au tras după cordonul de poliţie.

Ciubaşenco a spus că la contramanifestaţia “în susţinerea sistemului mixt”, care a avut loc dimineaţă, oamenii au fost aduşi forţat, bugetari şi funcţionari publici. “Oamenii care au fost aduşi aici nu ne sînt duşmani nouă. Am vorbit cu ei, ei toţi recunosc că nu susţin sistemul mixt, dar au fost aduşi forţat”, a anunţat el.

Potrivit vicepreşedintelui “Partidului Nostru”, nişte “atleţi” aflaţi pe lîngă scenă, observînd că el comunică cu oamenii, l-au apucat, i-au făcut un exerciţiu de înăduşire şi era cît pe ce să leşine. Acum Dumitru Ciubaşenco este în afara oricărui pericol.

Amintim că în ajun, pe 19 iulie, în urma atacului poliţiştilor în civil asupra participanţilor la acţiunea de protest împotriva modificării sistemului electoral, a avut de suferit vicepreşedintele “Partidului Nostru” Elena Panuş.

Sursa: pnru.md

“Plahotniuc şi Dodon se grăbesc să finiseze lucrul lor murdar!” — “Partidul Nostru” îndeamnă toţi cetăţenii să iasă la protestul din 20 iulie, în faţa clădirii Parlamentului “Partidul Nostru” a informat diplomaţii străini despre fărădelegile autorităţilor în raport cu manifestanţii paşnici din 19 şi 20 iulie