Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Partidul Popular: clasa politică afectează imaginea ţării

|versiune pentru tipar||
PPRM / 19 martie 2013
Partidul Popular din Republica Moldova

Partidul Popular din Republica Moldova face apel către întreaga clasă politică din ţară — indiferent dacă se află sau nu la guvernare — să revină la un comportament şi la un limbaj prin care să-şi certifice statutul de reprezentanţi distinşi ai societăţii. Nimic din tot ce înseamnă un partid politic, un om politic — culoarea drapelului, simbolurile, meritele pe care şi le atribuie, experienţa de luptă, apartenenţa la dinastii care împrăştie parfumuri istorice, poziţia socială, ponderea conturilor bancare — nimic nu poate justifica un comportament prin care este grav discreditată nu doar definiţia de om politic, nu doar clasa politică în ansamblu, dar şi imaginea ţării noastre.

Ultimile prezenţe ale unor lideri în faţa mcirofoanelor şi a camerelor de luat vederi arată clar că exponenţii clasei politice trec extrem de uşor peste limitele bunului simţ, fără să le pese cît de puţin de cel care îi ascultă şi îi priveşte. Ei trebuie să ştie însă că apariţiile lor tv sînt urmărite nu doar de membrii partidelor pe care le reprezintă, dar de o întregă societate. Iar societate este alcătuită inclusiv din tineri care caută modele pentru a le urma, din oameni care au investit încredere în lideri, de oameni de o înaltă ţinută morală, de o importantă echipă a misiunilor diplomatice pentru care comportamentul elitei politice moldoveneşti contează foarte şi foarte mult.

Istoria ţărilor cu o democraţie avansată recomandă folosirea arenei politice mai puţin pentru declanşarea războaielor şi mai mult pentru punerea în valoare a capacităţilor de manevră, a capacităţilor de gîndire şi a şanselor de a ţine arborat drapelul păcii şi al compromisului.

Partidul Popular se desolidarizează de orice tentativă de transformare a luptei politice într-o dezonorantă împroşcare cu noroi şi ţine să amintească întregii societăţi că Moldova se află la uşa Europei, nu la uşa cortului.

Sursa: www.pprm.md

Organizaţiile teritoriale ale Partidului Popular fac apel către Preşedintele Ţării Alexandru Oleinic: Moldova ar beneficia oferind garanţii şi condiţii avantajoase pentru deponenţii care pleacă din ţările Europene