Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Jocurile politice trebuie oprite ca să nu ne trezim iarăşi într-un stat totalitar

|versiune pentru tipar||
PPRM / 21 martie 2013
Partidul Popular din Republica Moldova

Organizaţia de Tineret a Partidului Popular din Republica Moldova a organizat, astăzi, 21 martie, o nouă acţiune de protest în faţa Palatului Republicii.

Tinerii care au ieşit la protest au declarat că autorităţile au uitat de promisiunile făcute în campania electorală. Participanţii au scandat “Opriţi jocurile politice” , cu scopul de a reaminti demnitarilor, că poporul doreşte fapte, nu doar promisiuni în cadrul campaniilor electorale.

Mai mulţi lideri politici au apărut pe cărţi de joc improvizate de tinerii activişti politici, unii dintre ei fiind Aşi, alţii Crai, iar alţii Valeţi.

“Noi, Organizaţia de Tineret a Partidului Popular din Republica Moldova, am venit cu un mesaj pentru Guvern şi deputaţii din Parlamentul Republicii Moldova, cu un mesaj din partea a sute de mii de cetăţeni ce s-au adresat către Preşedintele ţării, către demnitarii noştri prin intermediul Organizaţiilor Teritoriale ale PPRM, cu un mesaj clar — Opriţi jocurile politice! Absolut toţi aleşii poporului ce sunt azi în Parlament au promis în 2010 o ţară democratică, liberă în care cetăţenii vor fi protejaţi şi stimaţi. Unde e Moldova fără sărăcie, unde-i respectul faţă de popor şi ţară, unde-i Libertatea, Dreptatea şi Progresul mult promis? Patru crai ce au fost votaţi încearcă să joace Preferans cu ţara noastră, însă pîna la urmă le iese un banal Durak. Aceşti patru valeţi în loc să se gîndească la bunăstarea poporului, se gîndesc numai cum să se vîndă mai scump. Săptămîna viitoare dacă tinerii nu vor fi auziţi, dacă cetăţenii din numele cărora noi protestăm azi nu vor fi auziţi, vom veni iar în faţa Parlamentului cu noi actori politici şi cu alte cărţi de joc. La data de 1 aprilie 2013 în faţa Guvernului RM vom arăta cine-i după părerea noastră şi a cetăţenilor acel Joker. Orice cetăţean îşi poate exprima liber părerea sa despre actorii actuali din politica Republicii Moldova pe pagina OT PPRM, în grupul de pe Facebook şi Odnoklasniki, şi să răspundă la întrebarea — Cine e Jokerul Jocului Politic.

Iniţial au votat demisia prim-ministrului, iar acum discută cum să-l voteze iarăşi ca mai apoi să-i acorde un nou vot de neîncrere. Jocurile murdare pot readuce la putere forţele revanşarde”, a declarat preşedintele organizaţiei de tineret a PPRM, Ian Lisnevschi.

La rîndul său, Maxim Brăila, prim-vicepreşedintele OT PPRM, a menţionat că Deputaţii au uitat că trebuie să lucreze în favoarea cetăţenilor. Noi, Organizaţia de tineret PPRM am ieşit astăzi în faţa palatului să îndemnăm deputaţii să oprească jocurile politice. După 2009 noi am aşteptat schimbarea, dar am obţinut închiderea şcolilor, liceelor, tinerii pleacă mai mult peste hotare, satele sunt tot mai pustii. Ţara are nevoie de forţe noi în parlament, de tineri şi de persoane necompromise.

Tinerii au improvizat un joc de cărţi, pe care erau chipurile politicienilor: Vladimir Voronin, Vlad Filat, Mihai Ghimpu, Marian Lupu, Mihai Godea, Igor Dodon, Vadim Mişin şi Serghei Sîrbu, excepţie făcând doar un joker. Acest joker va fi identificat cu ajutorul societăţii, la capătul unuj sondaj de opinie.

Reamintim că, Organizaţia de Tineret a Partidului Popular a mai ieşit cu acţiuni de protest în faţa Palatului Republicii cu mesajul “Iubiţi ţara, nu violaţi poporul”.

Trei întrebări pentru Mihai Ghimpu, de la tinerii Partidului Popular din Republica Moldova

Noi, un grup de participanţi la o manifestaţie legală în faţa Parlamentului, în ziua de 21 martie, ne exprimăm nedumerirea şi indignarea vis-a-vis de reacţia neadecvată şi insultătoare pe care a manifestat-o Dl. Ghimpu, faţă de această acţiune paşnică a tinerilor.

Avînd în vedere că aceste afirmaţii vin de la un politician ce se pretinde adept al Integrării Europene şi al valorilor democratice, politician ce a deţinut înalta funcţie de Preşedinte interimar al ţării, Preşedinte al Parlamentului, membru al Alianţei aflate timp de 3 ani la guvernare, am dori să-i adresăm cîteva întrebări:

  1. Poate confirma domnul Ghimpu că, aşa cum a afirmat în faţa Parlamentului, legislativul ales de popor reprezintă pentru deputaţi, inclusiv şi pentru el, o treucă la care ei se alimentează?
  2. Ar însemna aceste cuvinte o recunoaştere a faptului că timp de 20 de ani de independenţă, toţi aleşii poporului aflaţi la guvernare, inclusiv Dl Ghimpu, nu au făcut nimic altceva decît să înfulece din treucă şi să se îmbogăţească pe seama poporului?
  3. Crede Dl Ghimpu că el este de neînlocuit şi toţi cei ce doresc sincer o schimbare spre bine în ţară, pot fi etichetaţi ca nişte coţcari şi hoţi?

Vom insista să ni se răspundă!

Sursa: www.pprm.md

Declaraţia Partidului Popular din Republica Moldova în legătură cu devastarea sediului organizaţiei teritoriale Floreşti Şedinţa Biroului Permanent a Organizaţiei de Tineret a PPRM