Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Declaraţia Partidului Popular din Republica Moldova în legătură cu devastarea sediului organizaţiei teritoriale Floreşti

|versiune pentru tipar||
PPRM / 21 martie 2013
Partidul Popular din Republica Moldova

În seara zilei de 20 martie, în mod barbar a fost devastat şi vandalizat sediul Organizaţiei Teritoriale a Partidului Popular din r-nul Floreşti.

Persoane necunoscute au pătruns în încăpere distrugînd documentele şi simbolurile partidului , mobilierul. Au fost sustrase de asemenea şi bunuri materiale.

În legătură cu acest act de vandalism, facem apel către Procuratura Generală, SIS, Ministerul Afacerilor Interne, să fie întrepinse măsurile de rigoare pentru investigarea şi elucidarea acestui caz ieşit din comun, pentru identificare şi pedepsirea vinovaţilor.

Indiferent de scopurile urmate de infractori, considerăm acest act ca un atac asupra dreptului cetăţenilor la libera asociere, ca o constrîngere asupra activităţii partidelor politice, care inevitabil duce la intimidarea celor ce activează în conformitate cu Legea.

Totodată cele intîmplate ilustrează cu exactitate situaţia din ţară şi demonstrează incapacitatea actualei guvernări de a-şi proteja cetăţenii şi drepturile lor, pun în pericol orice formă de activitate legală.

Conducerea Partidului Popular din Republica Moldova consideră cele întîmplate ca o intimidare a forţelor politice extraparlamentare de a-şi desfăşura activitatea în conformitate cu Legea despre partidele politice şi sînt o continuare a multiplelor cazuri de pesiune ce au avut loc asupra membrilor partidului de a-şi înceta activitatea, de a abandona calitatea de membru al formaţiunii.

Din aceste considerente facem apel către Parlament şi Guvern, către conducerea Republcii să fie întreprinse măsuri pentru a stopa dezmăţul şi haosul din ţară, pentru restabilirea încrederii cetăţenilor în statul de drept. Este necesar ca partidelor politice să li se protejeze drepturile la libera activitate în conformitate cu legislaţia în vigoare şi să fie excluse orice forme de constrîngere şi de intimidare.

Garantarea drepturilor la libera asociere şi activitate, exprimarea de opinii trebuie să devină o realitate a unui stat ce aspiră la standardele democratice europene.

Sursa: www.pprm.md

Alexandru Oleinic: Moldova ar beneficia oferind garanţii şi condiţii avantajoase pentru deponenţii care pleacă din ţările Europene Jocurile politice trebuie oprite ca să nu ne trezim iarăşi într-un stat totalitar