Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Toţi trei înapoi la guvernare sau anticipate, cum aţi explica această poziţie a premierului Filat?

|versiune pentru tipar||
PPRM / 3 aprilie 2013
Partidul Popular din Republica Moldova

Publicăm răspunsul la această întrebarea, adresată domnului Alexandru Oleinic, de către corespondentul allmoldova.md:

Se pare că cineva trişează atunci când vorbeşte de alegerea Premierului sau de menţinerea la guvernare a celor trei partide din fosta coaliţie. Toţi înţeleg că până la urmă cel mai important este menţinerea partidelor democratice la guvernare. Orice variantă discutată, care are drept rezultat menţinerea partidelor democratice la guvernare, este convenabilă tuturor. Implementarea democraţiei, dezvoltarea ţării, continuarea reformelor trebuie să ducă la rezultatul aşteptat de cei care au votat PLDM, PD şi PL şi care şi-au pus speranţă în aceste formaţiuni.

Cine va fi premier este o întrebare secundă. Dacă se înaintează candidatura lui Vlad Filat, atunci trebuie să fie o decizie consolidată a celor trei partide pentru a menţine guvernarea. Dacă Vlad Filat se înaintează fără a avea susţinerea tuturor deputaţilor din fosta majoritate parlamentară, atunci dă dovadă de interes de grup şi decade interesul naţional. Revenirea comuniştilor la guvernare este reală, dar în acelaşi timp pune în pericol parcursul european al Republicii Moldova. În opt ani de guvernare comunistă am scăpat cei mai buni ani pentru dezvoltarea ţării, am scăpat Programul de dezvoltare economică şi reducerea sărăciei propus de organismele internaţionale. Acum vrem să revenim în aceeaşi situaţie?

Responsabilitatea guvernării trebuie să rămână la partidele de guvernare. Cele trei formaţiuni şi-au asumat actul guvernării, programul guvernamental, ele trebuie să-l ducă până la urmă. În această situaţie nu putem vorbi despre o reformatare a coaliţiei cu implicarea actorilor noi. Ce vor face ei în doi ani care au mai rămas până la alegeri? Vor propune un nou program pe care nu-l vor realiza din lipsă de timp? O atare abordare nu este una matură . Le recomand liderilor din fosta AIE să mai meargă prin ţară să vadă dezastrul şi dezamăgirea oamenilor, poate va fi un factori care o să-i consolideze.

Sursa: www.pprm.md

OT PPRM a dat cărţile pe faţă. Află cine este JOKERUL Tinerii de la PPRM cer ADEVĂRUL