Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Tinerii de la PPRM cer ADEVĂRUL

|versiune pentru tipar||
PPRM / 5 aprilie 2013
Partidul Popular din Republica Moldova

Membrii Organizaţiei de Tineret a Partidului Popular au protestat, astăzi, 5 aprilie, în faţa Procuraturii Generale fiind indignaţi de examinarea dosarului “7 aprilie 2009”. Tinerii au scandat lozinci precum “Cerem adevărul despre 7 aprilie!” şi “Cerem investigarea repetată a dosarului 7 APRILIE 2009”.

Ian Lisnevschi, liderul organizaţiei de tineret a declarat: “În 2009 liderii partidelor democratice susţineau că alegerile au fost fraudate, cerând organizarea unui nou scrutin electoral, după ce Moldova a intrat in topul mondial electoral anului 2009 cu 6 alegeri parlamentare şi prezidenţiale, după ce la guvernare au venit cei ce au promis Adevărul despre 7 aprilie, nu a fost depistată nici o persoană, nici o formaţiune care să-şi ia răspundere de cele întîmplate în ziua de 7 aprilie, nimeni nu a fost pedepsit pentru cea mai mare crimă săvârşită asupra cetăţenilor, asupra statului, din istoria Republicii Moldova.

Protestatarii din 7 aprilie, susţineau că ei nu luptă doar împotriva comuniştilor ci şi împotriva nivelului de trai scăzut de la noi din ţară. Cu venitul lunar mediu sub 250 USD şi rata ridicată a şomajului, Republica Moldova este considerată cea mai săracă ţară din Europa. PCRM fiind la putere din 2001, n-a reuşit să redreseze economia, iar perspectiva perpetuării situaţiei timp de încă cel puţin patru ani era considerată inacceptabilă.

În urma protestelor s-au înregistrat 3 victime iar numeroase persoane au fost maltratate în arestul poliţiei, iar repararea sediului Parlamentului a făcut o gaură de aproximativ 200 mln de lei în bugetul statului, potrivit contractului lucrărilor de reconstrucţie.

Anul 2009 — Republica Moldova este cea mai săracă ţară din Europa. Din cauza şomajului şi salariilor mizerabile cetăţenii fug peste hotare după o viaţă mai bună. Puterea fiind în mâinile PCRM.

Anul 2013 — Republica Moldova se află în aceeaşi situaţie, numai că nimeni nu mai vorbeşte despre această problemă deschis. Un singur lucru care s-a făcut este schimbarea abreviaturii forţei de guvernare P cu A, C cu I, R cu E, M cu II.

Cu patru ani în urmă după 7 aprilie 2009, au fost torturate sute de persoane şi puţini au fost traşi la răspundere. Astfel, după patru ani de la evenimentele din 2009, Adevărul a căzut în umbra istoriei.

Operaţiunea 7 aprilie a fost bine organizată şi implementată. Cine şi cum a organizat rămâne, până în ziua de azi, sub semnul întrebării. De mai mulţi jurnalişti au fost prezentate probe video şi foto, cu adevărul despre evenimentele din 7 aprilie şi cele ce au urmat. Însă cine i-a ascultat când chiar procuratura şi guvernarea cărora noi le-am încredinţat viitorul nostru ne minţeau. În 2010 toţi politicieni (PCRM, PDM, PLDM, PL) au promis Adevărul — Şi Adevărul este că noi niciodată nu-l vom afla. Îmi pare rău că din acest eveniment s-a făcut campanile electorală, jucând pe necunoaşterea noastră despre cele care s-au întâmplau într-adevăr în ziua de 7 aprilie 2009, jucând pe dragostea noastră faţă de acest pământ care ne este casă, jucând pe funia care a fost legată de gâtul nostru de sărăcia care ne-au adus-o tot ei, jucând chiar şi cu vieţile copiilor noştri.

Astăzi avem nevoie de demnitari şi procurori care vor pune interesele noastre mai sus decât interesele personale. De profesionalişti cărora să le pese de aceea ce se întâmplă cu ţara noastră şi să nu ascundă realitatea după cuvinte şi imagini false. De-am avea curaj să spunem NU minciunilor de azi, vom putea afla adevărul de ieri.

Întrebaţi-vă, de ce oare după patru ani avem aceleaşi întrebări ca şi în 2009…!?!”

“Din datele deţinute constatăm că în urma investigării acestuia au fost traşi la răspundere doar 13 persoane pentru comiterea infracţiunilor de dezordini în masă şi jafuri, şi 2 poliţişti pentru infracţiunile săvârşite de reprezentanţii autorităţilor publice contra protestatarilor şi altor persoane, catalogate ca exces de putere, tortură etc.”, a remarcat prim-vicepreşedintele OT PPRM, Maxim Braila

Tinerii au venit cu o declaraţie prin care cer Procuraturii Generale a Republicii Moldova pornirea şi investigarea repetată a Dosarului “7 aprilie 2009” întru stabilirea corectă şi echitabilă a circumstanţelor cauzei şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate.

Organizaţia de Tineret a Partidului Popular a mai organizat astfel de proteste în faţa Palatului Republicii şi în faţa Guvernului.

Sursa: liderii.md

Toţi trei înapoi la guvernare sau anticipate, cum aţi explica această poziţie a premierului Filat? Şedinţa Biroului Permanent a OT PPRM Rîşcani