Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Partidul Popular din Republica Moldova va participa la alegerile locale anticipate

|versiune pentru tipar||
PPRM / 2 mai 2013
Partidul Popular din Republica Moldova

Partidul Popular din Republica Moldova va participa la alegerile locale anticipate, în patru localităţi din ţară: Manta, Chetrosu, Olişcani şi Visoca.

Cei patru candidaţi din partea PPRM sînt oameni gospodari, care îşi doresc o schimbare în bine pentru localitatea lor. Ei consideră că nu e drept ca şcoala să aibă tot mai puţini şi mai puţini copii. Dar asta se întîmplă pentru că tinerii pleacă din sat şi că aici rămîn doar bătrîni. Pleacă pentru că nu au un loc de lucru. E nedrept cînd mulţi dintre cei care au muncit o viaţă pe deal, în şcoală, în administraţie, astăzi sînt uitaţi în ogrăzile lor.

Astfel, Dumitru Neagu, candidat la funcţia de primar în comuna Manta, îşi doreşte susţinerea asociaţiilor de fermieri din localitate, pentru prelucrarea terenurilor agricole; atragerea de investiţii străine în comună pentru a crea locuri de muncă; iniţierea unei campanii de colectare de fonduri pentru finalizarea bisericii noi din sat; prelungirea sistemului de apă şi de canalizare a satului.

Parascovia Leşan, candidată la primar pentru satul Olişcani, este interesată de implicarea activă a primăriei pentru obţinerea subvenţiilor pentru fermieri; iluminarea străzilor din comună şi reparaţia terenului de sport din localitate.

În acelaşi sens, Ion Alexei, candidatul la funcţia de primar pentru comuna Chetrosu, în primul rînd îşi doreşte sesizarea organelor de resort pentru soluţionarea distribuirii terenurilor agricole de la gospodăria didactică; deschiderea unui centru de agrement şi sport; extinderea iluminării străzilor din comună; prelungirea sistemului de apă şi de canalizare a satului.

Şi Viorica Vescu, candidată la funcţia de primar în satul Visoca, îşi doreşte o îmbunătăţire a condiţiilor de trai pentru consătenii săi, prin deschidea unei grădiniţe în sat; reparaţia drumurilor; organizarea de consultaţii juridice gratuite pentru locuitori; deschiderea unei filiale a şcolii de arte în localitate.

Valeriu Cosarciuc, copreşedinte al Partidului Popular din Republica Moldova, consideră ca toţi candidaţii din partea PPRM, sînt oameni ai raţiunii, oameni care ştiu cum să treacă peste probleme. Ca primari, ei pot susţine crearea unor mici întreprinderi de prelucarre a produselor agicole, pot aduce specialişti care să scrie proiecte pentru accesarea granturilor.

Alexandru Oleinic, lider al PPRM, a menţionat că Partidul Popular din Republica Moldova este al oamenilor simpli, al celor pe care nu-i aude nimeni. Al celor uitaţi de putere. Dar anume pe aceşti oameni se ţine ţara şi a lor trebuie să fie şi puterea. Dacă vom fi uniţi, vom fi puternici. Trebuie să facem ordine în ţară aşa cum facem ordine în casele şi în gospodăriile noastre. Ţara are nevoie de gospodari, precum sînt cei patru candidaţi din partea PPRM.

Partidul Popular din Republica Moldova, susţine candidaţii la funcţia de primar din partea formaţiunii, pentru că ei vreau cu adevărat să ajute oamenii şi sînt persoanele potrivite pentru localităţile lor.

Sursa: www.pprm.md

Alexandru Oleinic, liderul PPRM: “Exercitarea reală a puterii de către popor va transforma ţara într-o nouă Moldovă” Mesaj de felicitare din partea Liderului Partidului Popular din Republica Moldova, A. Oleinic, cu ocazia Zilei Libertăţii Presei