Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Declaraţia PPRM cu privire la situaţia din ţară şi propunerile pentru depăşirea crizei politice

|versiune pentru tipar||
PPRM / 15 mai 2013 | 
Partidul Popular din Republica Moldova

PPRM îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia politică actuală din Republica Moldova considerând că ţara se află în pragul dezastrului. În Săptămâna Patimilor s-a constituit monstruoasa coaliţie între PLDM şi PCRM care poate fi calificată drept o adevărată tentativă de uzurpare a statului de drept şi a democraţiei în ţara noastră. S-a atentat la inamovibilitatea Curţii Constituţionale, s-a limitat reprezentativitatea cetăţenilor în forul legislativ prin majorarea pragului electoral, contrar recomandărilor Comisiei de la Veneţia din 2008. S-au conferit împuterniciri neconstituţionale guvernului interimar, iar instituţii de drept, cum ar fi CNA-ul, au fost subordonate intereselor politice şi de grup.

Anul 2013 este un an foarte important pentru Moldova, luând în consideraţie Summit-ul de la Vilnius şi acordurile care trebuiau semnate. Acţiunile recente ale coaliţiei nou formate compromit viitorul european al ţării. Singura constantă a tuturor guvernelor din ultimii 20 de ani este că Moldova continuă să fie cea mai săracă ţară din Europa.

A venit timpul pentru o nouă clasă politică, pentru o nouă Moldovă, cu conducători responsabili, buni manageri care să scoată ţara din criza politică, economică şi socială.

Pornind de la această situaţie, PPRM vine cu următoarele propuneri pentru rezolvarea problemelor menţionate:

  1. Investirea de urgenţă a unui guvern de salvare naţională, apolitic, tehnocrat, format din profesionişti. Acest guvern trebuie să facă o analiză amplă a stării naţiunii prin care să identifice problemele pe domenii şi căile de soluţionare a crizei profunde.
  2. PPRM este categoric împotriva alegerilor anticipate. Am avut trei ani de instabilitatea politică pentru că nu s-a putut alege preşedintele, iar în ultimul an s-a ajuns la demiterea guvernului şi s-a modificat în mod abuziv Codul Electoral. Moldova are nevoie de stabilitate politică, nu de alegeri anticipate!
  3. Alegerea preşedintelui prin vot direct de către popor. Criza politică din ultimii patru ani demonstrează că ţara are nevoie de un preşedinte ales de popor şi nu de politicieni. Moldova are nevoie de un lider naţional, independent şi garant al Constituţiei!

În acest context PPRM demarează campania Tu alegi preşedintele, campanie de colectare a semnăturilor pentru modificarea Constituţiei şi alegerea prin vot direct a preşedintelui Republicii Moldova.

Ne adresăm tuturor forţelor politice care împărtăşesc ideile expuse să se alăture acestor iniţiative.

Împreună vom scoate ţara din impas!

Sursa: www.pprm.md

Organizaţia de Tineret a PPRM: “Vrem preşedinte independent şi responsabil” Alexandru Oleinic: PPRM lansează campania de strîngere de semnături “Tu alegi preşedintele”