Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Partidul Popular va continua să colecteze semnături, în ciuda presiunilor din partea Guvernării

|versiune pentru tipar||
PPRM / 22 mai 2013
Partidul Popular din Republica Moldova

Partidul Popular califică declaraţiile Comisiei Electorale Centrale apărute în presă drept o presiune anticonstituţională asupra dreptului de exprimare a voinţei poporului. În prima zi a campaniei de colectare a semnăturilor “Tu alegi preşedintele ţării” pentru alegerea Preşedintelui statului prin vot direct, iniţiată de Partidul Popular din Republica Moldova, s-au colectat peste 500 de semnături doar într-un singur punct de colectare.

Liderul PPRM, Alexandru Oleinic, a declarat: “Campania de colectare de semnături demonstrează că cetăţenii îşi doresc într-adevăr să aleagă preşedintele ţării prin vot direct. Avem nevoie de un preşedinte, veritabil lider al naţiunii, mandatat de întregul popor, independent şi garant al Constituţiei. Guvernanţii au timp să se certe între ei, dar nu au timp să asculte vocea poporului.”

PPRM susţine că ameninţările lansate in presa de CEC sunt o modalitate de intimidare a iniţiatorilor acestei acţiuni şi are ca scop sfidarea activităţii partidului, care îşi doreşte cu adevărat să afle poziţia poporului în această chestiune importantă.

În acelaşi timp, PPRM invită Comisia Electorala Centrala să monitorizeze minutions iniţiativa civică “Tu alegi preşedintele ţării” şi întreg procesul de colectare a semnăturilor pentru a evita suspiciunile şi atacurile nefondate ale forţelor politice care se opun acestei iniţiative.

PPRM aminteşte că scopul campaniei de colectare a semnăturilor pentru alegerea şefului statului prin vot direct este de a sensibiliza factorii decizionali politici, care sunt obligaţi să implementeze voinţa poporului. Necesitatea ca preşedintele să fie ales de popor este cu atât mai evidentă în contextul politic actual, când ţara trece printr-o profundă criză politică şi dezastru în toate domeniile. Scopul este de a pune capăt acestui haos, iar unica şansă de a reuşi este de a ne consulta cu poporul şi de a pune in aplicare voinţa lui.

PPRM anunţă că după colectarea acestor semnături va întreprinde măsuri concrete pentru ca voinţa exprimată de către popor să fie pusă în practică şi să ajungă pe agenda de lucru a forului legislativ.

În acest context, PPRM menţionează că această acţiune se încadrează în prevederile Legii privind partidele politice, din 2008, art. 17, pct. d, care stipulează că partidul are dreptul “să desfăşoare orice alte activităţi neinterzise de lege”.

Sursa: www.pprm.md

Liderul PPRM, Alexandru Oleinic a dat prima semnătură pentru modificarea Constituţiei Alexandru Oleinic: unele partide votează pînă la masă “pro” iar după masă “contra” aceleaşi legi