Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Alexandru Oleinic: unele partide votează pînă la masă “pro” iar după masă “contra” aceleaşi legi

|versiune pentru tipar||
PPRM / 23 mai 2013
Partidul Popular din Republica Moldova

“Clasa politică din Republica Moldova este un adevărat model de inconsecvenţă şi de conjucturism.” Declaraţia aparţine liderului Partidului Popular din Repubica Moldova, Alexandru Oleinic. Solicitat de portalul www.politik.md să comenteze comportamentul din ultimul timp al partidelor de la guvernare, Preşedintele PPRM a declarat că este surprins dar şi indignat de faptul că unele formaţiuni “votează pînă la amiază «pro», iar după amiază «contra» unele şi aceleaşi legi. Unele dintre aceste instituţii politice îşi abandonează cu mare uşurinţă propriile principii, ne mai vorbind de angajamentele pe care le au în faţa alegătorilor.”

Alexandru Oleinic a exemplificat prin readucerea în agenda parlamentară a proiectelor de lege privind termenul de valabilitate a paşapoartelor de tip sovietic. “În genaral, Partidul Popular a propus implicarea statului la nivel de guvern în soluţionarea acestei probleme. Asta ar fi însemnat depolitizarea acestei chestiuni cu caracter exclusiv social. Atunci nu s-a ţinut cont de propunerea noastră şi s-a votat aşa cum s-a votat. Acum însă, aceiaşi actori politici solicit examinarea repetata punînd în sarcina Guvernului documentarea cetăţenilor după modul propus de PPRM, este îmbucurător faptul, dar cetăţenii ramîn nedumeriţi de inconsecvenţa politicienilor şi de modul de abordare a problemelor atît de importante pentru societate, care pînă la urmă sînt folosite pentru aşi promova interesele de partid şi de grup.

Pe parcursul lunii curente Parlamentul a introdus în agendă unele legi votate cu puţin timp în urmă, iar apoi anulate, ca în scurt timp să fie iarăşi adoptate. Ce se întîmplă cu politicul din Parlament şi cînd se va termina toată batjocura aceasta?

Dă-ne, Doamne, minte să ieşim din groapa aceasta atît de adîncă!”

Sursa: www.pprm.md

Partidul Popular va continua să colecteze semnături, în ciuda presiunilor din partea Guvernării Caravana PPRM pentru colectarea semnăturilor