Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Valeriu Cosarciuc: Agricultura în Republica Moldova este şi trebuie să fie motorul relansării economiei naţionale

|versiune pentru tipar||
PPRM / 20 noiembrie 2013
Partidul Popular din Republica Moldova

Valeriu Cosarciuc Co-preşedintele Partidului Popular din Republica Moldova a menţionat în cadrul unei emisiuni televizate că agricultura în Republica Moldova este şi trebuie să fie motorul relansării economiei naţionale. Anume din aceste considerente prioritatea strategică a Guvernului actual trebuie să fie agricultură şi dezvoltarea rurală. Cu părere de rău, la noi în ţară nu se conştientizează acest fapt, iar agricultura nu este clasificată ca prioritate.

Fermierii sînt gospodarii Moldovei care astăzi se confruntă cu multe probleme. Această situaţie trebuie schimbată astfel încît agricultorii din ţara noastră să fie respectaţi pentru faptul că ei sînt acei care aduc pîinea pe masa tuturor, în fiecare zi. Aceasta se poate realiza prin promovarea unor politici prietenoase fermierilor, politici care să promoveze agricultura cu valoare adăugată înaltă ca să putem crea locuri de muncă.

Este o situaţie paradoxală cînd un an secetos devine mai bun pentru agricultori decît un an roditor, atunci cînd avem roadă, dar preţul este forte mic. De aceea statul trebuie să intervină şi în astfel de situaţii, Guvernul trebuie să cumpere cerealele la un preţ bun şi astfel să stimuleze ca ţăranii să se ocupe în continuare de agricultură.

Cea mai mare problemă în ţara noastră este că în Republica Moldova există interese şi ele sînt mai pesus decît interesele tuturor celor care lucrează în această ţară. De aceea fermierii trebuie să fie mult mai solidari şi mai uniţi. Ei trebuie să fie convinşi că ei au puterea de a decide.

Sursa: www.pprm.md

Primul seminar pentru Guvernul Tinerilor Partidului Popular din Republica Moldova Noi impozite pentru recolta ţăranilor