Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

PPRM a făcut totalurile campaniei “Tu alegi Preşedintele Ţării!”: 150 mii de semnături pentru alegerea Preşedintelui Ţării de către întreg poporul

|versiune pentru tipar||
PPRM / 19 februarie 2014
Partidul Popular din Republica Moldova

Consiliul Politic Naţional al Partidului Popular din Republica Moldova a făcut bilanţul Campaniei Naţionale de colectare a semnăturile pentru alegerea Preşedintelui de către întreg poporul “Tu alegi Preşedintele Ţării!” PPPRM consideră că este timpul să facă publice rezultatele acestei Campanii.

Campania de colectare a semnăturilor a fost lansată pe 16 mai anul 2013, în cadrul unei conferinţe de presă, iar prima semnătură i-a aparţinunt lui Alexandru Oleinic, co-Preşedinte coordonator al Partidului Popular din Republica Moldova.

Contextul în care a fost iniţiată colectarea semnăturilor arată clar atît motivul, dar şi scopurile urmărite prin derularea unei asemenea campanii.

Începînd cu anul 2009 Republica Moldova s-a confruntat cu acea problemă foarte complicată a alegerii Preşedintelui Ţării. Anume această problemă a generat lupta între partidele aflate la putere şi chiar a alimentat anumite conflicte între componentele aflate la guvernare.

Au fost trei ani de haos şi de instabilitate, care pînă la urmă au dus la alegeri anticipate. Anume nealegerea preşedintelui ţării a generat dezbinare şi război politic, a făcut ca unele instituţii ale statului să-şi sisteze activitatea, a favorizat corupţia şi a fost la un pas de a compromite dramatic viitorul european al ţării.

PPRM a iniţiat campania de colectare a semnăturilor pornind anume de la această realitate, dar şi de la opţiunea pe care o arată ultimile sondaje de opinie, cînd peste 80 la sută din populaţie se pronunţă pentru alegerea Preşedintelui Ţării de către întreg poporul. Cetăţenii doresc ca Ţara să aibă un Preşedinte independent, un preşedinte care să fie cu adevărat garant al Constituţiei.

Alexandru Oleinic, liderul PPRM, a declarat în cadrul conferinţei de presă că, Partidul Popular este formaţiunea care şi-a asumat şi efortul, şi responsabilitatea desfăşurării unei asemenea campanii. Începînd cu luna mai 2013 şi pînă nu demult membrii Partidului Popular, dar şi foarte mulţi simpatizanţi au mers de la poartă la poartă, din sat în sat, din oraş în oraş şi au colectat semnături. A colecta semnături înseamnă a discuta cu oamenii, a le asculta durerile şi dorinţele. Nu e deloc uşor să-i ceri participare unui cetăţean care a pierdut încederea în clasa politică, în instituţiile statului şi în viitorul acestei ţări. Dar prin semnătura pe care a pus-o în aceste liste, cetăţeanul a arătat că el încă mai este în stare să se implice, încă mai păstrează o scînteie de speranţă.

Conducerea PPRM informează că după o lungă perioadă de efort, Partidul Popular a colectat 150 mii de semnături din toate localităţi Republicii Moldova. “Este o dovadă clară, a spus Alexandru Oleinic, că Ţara are nevoie de un preşedinte ales de popor şi nu de politicieni, un Preşedinte al Poporului, ci nu al partidelor politice!”

În rezultatul acestei campanii, PPRM îşi face public angajamentul de a promova voinţa exprimată de cei 150 mii de semnări după scrutinul din toamna acestui an în Parlamentul Republicii Moldova. Obiectivul principal al Partidului Popular este de a restabili dreptatea, promovînd interesele majorităţii cetăţenilor.

Serviciul de presă al PPRM
Sursa: www.pprm.md

Consiliul Politic Naţional PPRM a aprobat Planul de acţiuni al formaţiunii pentru anul 2014 şi a stabilit ziua desfăşurării Congresului III extraordinar Au avut loc primele Conferinţe ale Organizaţiilor Teritoriale PPRM