Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Declaraţia PPRM cu privire la evenimentele din jurul Transnistriei

|versiune pentru tipar||
PPRM / 17 aprilie 2014
Partidul Popular din Republica Moldova

În contextul situaţiei tot mai alarmante din Ucraina, care are un impact direct asupra stării de spirit ale cetăţenilor ţării noastre, pe fundalul ignorării totale a acestor îngrijorări ale populaţiei de către actuala guvernare, Partidul Popular face apel către persoanele cu funcţii de răspundere în stat să dea dovadă de responsabilitate politică faţă de obiectivul integrităţii teritoriale a statutului Republica Moldova.

Adoptarea apelului privind anexarea regiunii transnistrene la Federaţia Rusă, ca şi referendumul din Găgăuzia, face parte din şirul unor acţiuni menite să submineze integritatea teritorială a ţării noastre. Situaţia creată este dovada lipsei unui dialog permanent şi constructiv cu reprezentanţii regiunilor în vederea anticipării unor situaţii de criză. Astfel, lipsa de reacţii la doleanţele cetăţenilor din partea stîngă a Nistrului, exprimate în sondajele de opinii, a condus la apariţia unor astfel de apeluri şi a îndepărtat şi mai mult soluţionarea diferendumului transnistrean.

Actuala guvernare democratică, care a promis cetăţenilor că va reintregi Republica Moldova, — în loc să dea dovadă de responsabilitate faţă de cetăţeni, să-i mobilizeze prin lansarea unui dialog civilizat şi reciproc, — s-a antrenat pe deplin în competiţia electorală, adoptînd legi şi decizii pur politice.

În situaţia creată, Partidul Popular cere guvernării pro europene respectarea opţiunii celor 57 la sută din cetăţenii Republicii Moldova, care s-au pronunţat pentru unificarea Republicii Moldova cu regiunea transnistreană şi să garanteze integrarea ţării noastre în Uniunea Europeană ca stat integru. Partidul Popular îşi asumă angajamentul de a susţine pe toate căile şi a promova cu responsabilitate această opţiune a cetăţenilor Republicii Moldova.

Sursa: www.pprm.md

PPRM: o nouă abordare a sectorului agrar al ţării Alexandru Oleinic: mesaj de felicitare cu ocazia Sfintelor sărbători de Paşte