Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Declaraţia Organizaţiei de Tineret a PPRM

|versiune pentru tipar||
PPRM / 23 aprilie 2014
Partidul Popular din Republica Moldova

Organizaţia de Tineret a Partidului Popular din Republica Moldova salută decizia structurilor europene de abolire a regimului de vize cu Uniunea Europeană din 28 aprilie curent şi posibilităţile care ni le oferă dreptul la libera circulaţie.

Acest drept oferă tinerilor din Republică oportunităţi legale de a călători şi de a face cunoştinţă cu adevăratele valori europene. Tinerii Moldovei îşi pot însuşi în cel mai direct mod această împlinire a visurilor, aşa cum tot ei, tinerii, au fost cei care au determinat clasa politică să meargă pe calea integrării fără a se abate de la acest parcurs. Faptul că după 28 aprilie curent vom putea să mergem liber în ţările Uniunii Europene este rezultatul unei munci de zi cu zi în atingerea aspiraţiilor noastre spre libertate, spre valorile universale şi spre realizarea noastră în plan profesional.

În acest cotext, OT a PPRM cosideră necesar să exprime unele îngrijorări în legătură cu obţinerea dreptului la libera circulaţie:

Pornind de la faptul că anume tinerii vor fi categoria cea mai tentată să facă uz de acest drept şi să plece din Republica Moldova fără a se mai întoarce;

Constatînd, că o asemenea evoluţie a lucrurilor va avea consecinţe extrem de periculoase atît pentru societatea noastră, cît şi pentru economia ţării

Apelăm către actuala guvernare, să dea dovadă de responsabilitate faţă de viitorul Republicii Moldova şi să identifice, în regim de urgenţă, un program de susţinere şi încadrare în cîmpul muncii a tinerilor. Să adopte decizii, similare ţărilor europene, de acordare a creditelor pentru studii, cu rambursarea lor ulterioară, după angajarea în cîmpul muncii. Să ofere tinerilor mai multă deschidere în procesul de iniţiere a afacerilor.

Tinerii din Republica Moldova trebuie să găsească aici, acasă, valorile pe care le caută, instituţiile de care au nevoie pentru a-şi face studiile, locurile de muncă care ar putea să dea continuitate visului lor de împlinire. Guvernarea trebuie să le ofere totul pentru ca ei să rămînă aici, în ţara lor, în caz contrar Republica Moldova riscă să rămînă fără tineret, fara viitor.

Organizaţia de Tineret a PPRM
Sursa: www.pprm.md

Alexandru Oleinic: mesaj de felicitare cu ocazia Sfintelor sărbători de Paşte Alexandru Oleinic: mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Libertăţii Presei