Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Echipa PPRM la întîlniri cu cetăţenii Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
PPRM / 7 iulie 2014
Partidul Popular din Republica Moldova

Mai mulţi membri ai echipei PPRM împreună cu Alexandru Oleinic, Preşedintele formaţiunii şi Valeriu Cosarciuc, Prim-Vicepreşedintele, s-au întîlnit cu cetăţeni din mai multe localităţi a raioanelor Donduşeni şi Călăraşi. Scopul primordial al acestor întîlniri a fost identificarea problemelor cu care se confruntă cetăţenii şi a căilor de soluţionare a acestor probleme.

Locuitorii satelor Ţaul şi Cernoleuca, raionul Donduşeni, au specificat în primul rînd că au pierdut încrederea în forţele democratice şi aşteaptă o alternativă pentru viitoarele alegeri, aşteaptă o schimbare reală, pe care să o poată simţi fiecare locuitor al ţării. Preşedintele PPRM, Alexandru Oleinic a dat asigurări că echipa pe care o conduce are potenţialul necesar pentru a schimba lucrurile spre bine. Formaţiunea se identifică prin acţiunile concrete pe care le realizează cu succes şi prn echipa căreia îi pasă de cetăţeni acum, cînd aceştia au nevoie de ajutor. Fiind abordată şi problema tinerilor din localităţile rurale, pentru care nu există o perspectivă clară, Alexandru Oleinic a încurajat tinerii să nu-şi piardă speranţa şi încrederea. Viitorul aparţine generaţiei tinere şi de aceea în primul rînd tinerii trebuie să depună toate eforturile pentru a schimba situaţia şi pentru a mobiliza ceilalţi cetăţeni ai ţării.

În alte localităţi, aşa cum ar fi: Sudarca, Baraboi şi Corbu, acelaşi raion, au abordat problemele cu care se confruntă fermierii, deţinătorii de terenuri agricole, micii producători de la sate.

În acest context, Valeriu Cosarciuc, Prim-Vicepreşedintele PPRM a vorbit despre proiectul promovat de partid întru ajutorarea fermierilor pentru iniţierea afacerilor, proiect ce dă acum roade, zeci de cetăţeni fiind pînă în prezent ajutaţi.

Membrii şi simpatizanţii PPRM, care au venit la întîlniri în oraşul Donduşeni, au menţionat mai multe propuneri din programul formaţiunii, care sînt foarte necesare, dar şi destul de reale.

În acest context, Alexandru Luncari, Secretarul General al Partidului Popular a dat încredere oamenilor că echipa PPRM îşi va respecta programul Pentru o nouă Moldovă, realizarea căruia va aduce cetăţenilor bunăstare şi ţării dezvoltare.

În localităţile Călăraşi, Buda, Volcineţ şi Vărzăreşti, din raionul Călăraşi, oamenii au menţionat aceleaşi probleme care rămîn neschimbate de ani buni de zile: lipsa locurilor de muncă, problemele cu care se confruntă agricultorii, salariile şi pensiile mizere, lipsa accesului la medicină calitativă şi asigurată, iar acum şi mai nou — lipsa accesului la învăţămînt în satul natal din cauza închiderii şcolilor. În multe localităţi, cetăţenii au apreciat multiplele proiecte sociale promovate de PPRM, cum ar fi proiectul De la gospodari pentru gospodari, Sîntem alături de voi, etc.

Referitor la situaţia în care au ajuns oamenii de la sate, Mihai Camerzan, membrul Biroului Premanent PPRM a menţionat că este un rezultat al incapacităţii guvernării de a scoate ţara din impas, de a gestona şi rezolva corect criza profundă în care ne aflăm timp de două decenii.

La final toţi participanţii la aceste întruniri au concluzionat că pentru rezolvarea problemelor stringente ale cetăţenilor este nevoie de o nouă abordare, de o alternativă actualei guvernări, de oameni gospodari şi pregătiţi să construiască O Nouă Moldovă.

Sursa: www.pprm.md

Ratificarea Acordului de Asociere RM-UE de către Parlament — începutul transformării Republicii Moldova într-o Nouă Moldovă Peste 200 de agricultori din toată ţara au fost ajutaţi de PPRM