Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Apelul PPRM: Republica Moldova are nevoie de unitatea forţelor politice în favoarea cetaţenilor săi

|versiune pentru tipar||
PPRM / 5 august 2014
Partidul Popular din Republica Moldova

Partidul Popular din Republica Moldova califică perioada de aflare la putere a alianţei de guvernare democratică — o perioadă de haos şi criză politică, de politizare şi partajare a funcţiilor şi instituţiilor statului, de divizare a societăţii pe criterii politice, de distrugere a economiei naţionale şi a proprietăţilor statului şi de discreditare a instituţiilor constituţionale.

Deşi alianţa de guvernare, datorită susţinerii majorităţii dintre cetăţenilor, a reuşit să asigure semnarea Acordului de Asociere RM-UE, credibilitatea acestui eveniment trebuie să fie urmată de reforme cu o finalitate vizibilă,- privind o justiţie corectă şi neangajată politic; o administraţie publică eficientă şi în serviciul cetăţenilor, nu al partidelor politice; un mediu de afaceri liber şi competitiv; o economie de piaţă şi durabilă; un nivel redus al sărăcie şi standarde europene de viaţă pentru cetăţeni. În pofida angajamentelor şi promisiunilor alianţei de guvernare faţă de cetaţeni cît şi faţă de partenerii europeni, astăzi, Republica Moldova continuă să înregistreze un nivel înalt al corupţiei, al sărăciei şi al şomajului în rîndurile tinerilor.

Lipsa unui program de dezvoltare a Republicii Moldova, a unor politici fiscal — bugetare transparente şi previzibile, a măsurilor de protecţie socială a populaţiei, au condus la distrugerea economiei naţionale, la irosirea banilor publici pe populismul politic al partidelor din alianţa de guvernare şi la vinderea prin scheme corupte a proprietăţilor statului — măsuri, care nicidecum nu s-au soldat cu ridicarea bunăstării cetăţenilor ţării noastre.

Perioada de guvernare a alianţei pentru integrarea europeană a culminat cu o nouă criză în interiorul alianţei, în urma căreia, datorită insuficienţei de voturi, Guvernul şi-a asumat responsabilitea politică asupra mai multor proiecte de legi — ceea ce de fapt ne demonstrează că alianţa de guvernare democratică este ghidată nu de interesul Republicii Moldova şi al cetăţenilor ei, ci de propriile interese de afaceri sau de partid. Aceasta o confirma şi unii exponenţi a alianţei. Deciziile adoptate de alianţa de guvernare nu mai sunt credibile şi atractive, iar societatea este cuprinsă de panică şi neîncredere.

În situaţia creată PPRM constată că:

Aprofundarea în Republica Moldova a crizei social-politice şi economice, a instabilitaţii politice,va pune în pericol parcursul european al ţării şi va destabiliza pacea interetnică din societate.

Atît cetăţenii, cît şi economia Republicii Moldova sunt în aşteptarea proceselor de transformare a ţării într-un stat european,democratic şi liber, cu standarde înalte de viaţă.

PPRM consideră inadmisibil pentru viitoarele alianţe de guvernare promovarea principiului de politizare şi de divizare a societăţii pe criterii politice, principiul, aplicarea căruia a condus la divizarea societăţii şi la aprofundarea crizei integrităţii teritoriale a Statului Republica Moldova.

Populaţia ţării este demnă de o guvernare democratică, eficientă şi responsabilă, în realizarea angajamentelor asumate atît faţă de cetăţeni cît şi faţă de partenerii noştri de dezvoltare.

Pentru neadmiterea unei situaţii de criză social-politică în Republica Moldova, PPRM lansează un APEL LA UNITATE către societatea civilă şi partidele politice care pledeaza în favoarea unei guvernări pentru popor şi împreună cu poporul.

PPRM s-a pronunţat constant pentru consolidarea societăţii prin implicarea şi participarea fiecăruia la un dialog civilizat şi constructiv.

PPRM se declară deschis şi invită la dialog toate fortele politice, în scopul identificării priorităţilor naţionale care vor sta la baza consolidării noastre în numele cetăţenilor Republicii Moldova.

Viitorul european al ţării noastre poate fi asigurat nu de un partid sau de un om, ci prin efortul comun al tuturor.

A venit timpul să întoarcem Moldova POPORULUI!

Sursa: www.pprm.md

Alexandru Oleinic: Bilanţul activităţii Alianţei de guvernare democratică — scandaluri şi dezamăgirea cetăţenilor Cu ocazia sărbătorilor naţionale…