Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Viitoarea guvernare a Moldovei este obligată să urmeze vectorul european pentru care a optat electoratul

|versiune pentru tipar||
PPRM / 20 ianuarie 2015
Partidul Popular din Republica Moldova

Partidul Popular din Republica Moldova îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu tergiversarea negocierilor privind crearea alianţei de guvernare. Cu atât mai gravă este situaţia cu cât nu au fost adoptate documente cardinale, bugetele pentru anul 2015, politica bugetar fiscală pentru acest an, ce crează multă incertitudine atât în economie, cât şi mediul de afaceri. Pe agendă se află multe chestiuni legate de implementarea Acordului de asociere şi respectiv a Acoprdului de liber schimb, a căror amânare ar aduce prejudicii parcursului european şi a sprijinului acordat de către instituţiile financiare europene şi internaţionale. Republica Moldova se află acum, mai mult ca niciodată, în pragul unei schimbări a vectorului politic al ţării.

În condiţiile create, PPRM solicită formaţiunilor politice parlamentare să găsească o soluţie în beneficiul ţării, să păstreze vectorul pro-european al Republicii Moldova în ce componenţă nu ar crea alianţa de guvernare, declarată sau nedeclarată.

Schimbarea vectorului pro/european în acest moment ar transforma catastrofa morală în care a ajuns guvernarea în una economică, în care va ajunge inevitabil Republica Moldova.

Ultimele alegeri parlamentare au fost o confruntare între mişcările pro-europene şi cele pro-euroasiatice. Populaţia a creditat cu votul său partidele pro-europene, susţinând astfel vectorul european. În aceste condiţii, orice schimbare bruscă a vectorului va înclina balanţa ireversibil. Fapt care va afecta viaţa tuturor cetăţenilor Republicii Moldova.

PPRM va organiza un breafing în una din zilele următoare exprimînd opinia partidului privind priorităţile Republicii Moldova pe termen scurt, mediu şi lung.

Sursa: www.pprm.md

Sărbători fericite! Orice tărăgănare a alegerii conducerii Parlamentului împinge ţara spre dezastru