Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Orice tărăgănare a alegerii conducerii Parlamentului împinge ţara spre dezastru

|versiune pentru tipar||
PPRM / 23 ianuarie 2015
Partidul Popular din Republica Moldova

Partidul Popular acuză comportamentul iresponsabil al pardelor parlamentare pro-europene în vederea constituirii majorităţii parlamentare. Evoluţia negocierilor pentru constituirea alianţei de guvenare şi sedinţele forului legislativ sunt transformate în teatrul absurdului. Voinţa cetăţenilor este ignorată, iar ţara este aruncată în haos total — astfel, cei care în campania electorală ne-au garantat parcursul european al Republicii Moldova, astăzi sunt ghidaţi doar de propriile interese de partid.

PPRM constată cu îngrijorare — lipsa de responsabilitate a clasei politice, lipsa dialogului şi a compromisului — pot aduce Republica Moldova în pragul unei crize politice profunde şi vor compromite procesul de europenizare a ţării noastre.

Şi toate aceste tărăgănări, în timp ce starea de lucruri de pe piaţa valutară şi din economia naţională este gata să degradeze într-o criză economică şi financiară. În timp ce instituţiile statutului nu pot activa deoarece nu avem un buget adoptat pentru anul 2015. Nu a fost aprobată nici politică bugetar-fiscală pentru acest an, în consecinţă statul ratează venituri la buget de zeci de milioane. Republica Moldova riscă să rateze mai multe proiecte investiţionale de proporţii. Nu a fost convocată şedinţa privind implementarea Acordului de asociere. Relaţiile cu Fondul Monetar Internaţional aproape că sunt blocate, fapt care descurajează investitorii să vină în Moldova. Toate aceste fenomene negative: dezmăţul politic, devalorizarea valutei naţionale, creşterea preţurilor coduc doar la un singur lucru — sărăcirea şi dezamăgirea cetăţenilor, deoarece salariile, pensiile şi plăţile sociale se devalorizează. Şi de data aceasta toate aceste probleme vor fi puse pe umerii cetăţenilor, acelor care au ales actualii deputaţi pentru a guverna ţara cu responsabilitate în interesul oamenilor şi al ţării. Le-au dat votul pentru a rezolva problemele arzătoare care le face viaţa amară.

Partidul Popular, în numele cetăţenilor Republicii Moldova, va îndeamnă, stimaţi reprezentaţi ai partidelor pro-europene, să vă onoraţi cu demnitate promisiunile expuse în campania electotală, să nu tradaţi încrederea cetăţenilor şi să manifestaţi respect şi responsabilitate faţă de statul Republica Moldova.

În caz contrar orice tărăgănare a alegerii conducerii Parlamentului şi a executivului va împinge Republica Moldova spre dezastru.

Sursa: www.pprm.md

Viitoarea guvernare a Moldovei este obligată să urmeze vectorul european pentru care a optat electoratul PPRM despre anul politic 2015 — oportunităţi şi pericole