Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Alexandru Oleinic: Mai întîi întoarceţi poporului miliardele şi apoi lichidaţi băncile!

|versiune pentru tipar||
PPRM / 7 septembrie 2015
Partidul Popular din Republica Moldova

Recentele declaraţii ale guvernatorului Băncii Naţionale privind lichidarea băncilor — Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank — în condiţiile în care Banca de Economii deserveşte instituţiile publice şi cetăţenii Republicii Moldova, este o declaraţie iresponsabilă şi provocatoare. Din nou se încearcă de a pune pe seama fiecărui cetăţean costurile greşelilor şi furturilor comise prin implicarea directă a instituţiilor statului şi a unor persoane cu funcţii decizionale.

Dacă e să luăm în calcul că BEM se află în administrarea specială a Băncii Năţionale din toamna anului trecut, atunci cine sînt zombii? În loc de acţiuni concrete de redresare a situaţiilor de la aceste trei bănci, Banca Naţională, de rînd cu partidele aflate la guvernare, au admis furtul de miliarde de lei. Iar în loc de acţiuni de contracarare a furtului, sub paravanul negocierilor asupra unui nou memorandum cu Fondul Monetar Internaţional, se propune lichidarea băncilor, care ne va costa încă 15 miliarde de lei, plus starea de panică a celor 2 milioane de deponenţi şi a celor 3 mii de angajaţi ai băncilor.

Partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova încă din anul 2007 ne semnalează despre necesitatea implicării mai serioase a statului în administrarea BEM, însă, din lipsa acestor acţiuni eficiente, s-a ajuns la lichidarea unicii bănci de stat. Iar planul despre care vorbeşte Guvernatorul BNM trebuia realizat pe parcursul perioadei de administrare specială, dacă s-a constatat neviabilitatea acestor bănci.

Decizia de lichidare a Băncii de Economii, Banca Socială şi Unibank este rezultatul unei guvernări iresponsabile a partidelor de guvernare, iar noi cetăţenii aşa şi nu vom afla unde şi la cine au plecat miliardele furate. Mai intîi intoarceţi miliardul de euro furat şi apoi lichidaţi băncile.

Sursa: www.pprm.md

PPRM aduce un omagiu Drapelului de Stat Alexandru Oleinic: Corupţia şi sărăcia — “CANCERUL” Republicii Moldova