Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Alexandru Oleinic: Corupţia şi sărăcia — “CANCERUL” Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
PPRM / 8 septembrie 2015
Partidul Popular din Republica Moldova

Manifestaţia de duminica trecuta numită “Marea Adunare Naţională”, care a adunat zeci de mii de cetăţeni, veniţi nu la îndemnul partidelor politice, dar hotărîţi de a nu mai tolera dezmăţul guvernanţilor, — a reflectat starea actuală de spirit a societăţii moldoveneşti şi este dovada unităţii poporului în dorinţa lor de a-şi schimba viaţa spre bine, de a avea un viitor aici la ei acasă într-o ţară prosperă şi cu o nouă clasă politică.

Cetăţenii ţării noastre, cei care au votat independenţa Republicii Moldova, cei care au deturnat regimul comunist de la putere, cei care au votat pentru integrarea ţării noastre în familia europeană, dezamăgiţi şi umiliţi de guvernarea pro-europeană au venit în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a vota din nou împotriva uzurpări puterii în stat.

Am fost printre protestatari ca cetăţean simplu, nu ca lider de partid, şi, din discuţii, am concluzionat că noi toţi, nu mai dorim să tolerăm actuala stare de lucruri din Republica Moldova:Corupţia, care s-a înrădăcinat în toate domeniile şi instituţiile statutului. În loc de reforme în calitatea guvernării, organele de drept şi justiţie, actuala putere a creat un sistem şi mai corupt. Iar în loc de libertate în afaceri — au creat un sistem mafiot de constrîngeri.

Sărăcia, cu care ţara noastră se tot luptă de la independenţă pînă astăzi şi nicidecum nu ne reuşeşte să avem o guvernare care să-şi onoreze cu demnitate sarcina ei de bază — asigurarea unui nivel de viaţă corespunzător fiecărui cetăţean. În loc de bunăstare cetăţenilor guvernarea îşi crează bunăstare lor — fură miliarde de la popor, iar poporul este impus să achite tarife, preţuri şi costuri tot mai mari.

Guvernarea, care denumindu-se pro europeană guvernează antieuropeneşte — fură şi dezbină ţara şi cetăţenii prin partajarea funcţiilor pe criterii politice. Politicienii iresponsabili, care în dorinţa lor de a se menţine la putere, promit cetăţenilor un viitor european, în realitate însă deposedează statul şi cetăţenii de proprietăţi şi de miliarde.

Corupţia şi sărăcia care s-au transformat în CANCERUL Republicii Moldova trebuie urgent înlăturate. Această stare de spirit a adus cetăţenii în piaţă pentru a pune capăt acestui flagel. Dar pentru vindecarea definitivă a ţării noastre mai este nevoie de unitatea voinţei şi de un punct comun de sprijin al fiecărui protestatar.

Întotdeauna am fost convins, că doar poporul este în drept să decidă asupra celor mai importante lucruri — suveranitatea şi puterea de stat.

Sursa: www.pprm.md

Alexandru Oleinic: Mai întîi întoarceţi poporului miliardele şi apoi lichidaţi băncile! Salvarea Republicii Moldova — un nou sistem electoral cu o nouă clasă politică