Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Salvarea Republicii Moldova — un nou sistem electoral cu o nouă clasă politică

|versiune pentru tipar||
PPRM / 16 noiembrie 2015
Partidul Popular din Republica Moldova

Luînd în consideraţie ultimele evenimente politice din Republica Moldova Partidul Popular CONSTATĂ, că:

Partidele pro-europene, care au guvernat timp de 5 ani şi care, prin acţiunile lor antinaţionale, au partajat funcţiile pe criterii politice, au politizat instituţiile statale, au furat miliarde din bănci (BEM, Unibank şi Banca Socială), din întreprinderile de stat şi au adus Ţara la faliment, prin devalorizarea leului şi creşterea tarifelor la energia electrică şi gazele naturale — au stopat dezvoltarea Republicii Moldova ca stat european, au compromis democraţia şi supremaţia legii.

Anume partidele aşa numite “pro-europene”, au distrus toate domeniile economiei naţionale — prin lipsă de reforme şi de responsabilitate, prin numiri în funcţii de conducere doar a unor persoane loiale partidului, care nu dispuneau de educaţie, experienţă şi cunoştinţe în domeniu. În aşa mod, economia naţională a ajuns să înregistreze descreştere de peste 5 la sută, datoria statului s-a majorat pînă la 50 la sută din PIB, valuta naţională s-a depreciat de aproximativ două ori, iar preţurile la produse şi servicii respectiv se dublează. Cetăţenii Republicii Moldova sunt aruncaţi sub limita sărăciei, în beznă şi disperare, fiind impuşi să plece masiv din ţară.

Anume în perioadă acestor 5 ani de guvernare, 2011–2015 — partidele din Parlamentul Republicii Moldova au sfidat în mod brutal principiile democratice prin coruperea politică a electoratului şi acţiunile de falsificare a rezultatelor alegerilor locale şi parlamentare, acţiuni elucidate de unii membri ai Comisiei Electorale Centrale, dar şi deputaţi în plenul Parlamentului Republicii Moldova. În consecinţă, nici un organ de drept din stat, responsabil, nu s-a autosesizat şi nu a verificat informaţiile privind zecile de milioane de euro cheltuite în campaniile electorale de unele partide, nu au verificat provenienţa acestor bani şi nu au aplicat măsuri legale pentru acţiunile de corupere a electoratului. Astăzi, dezvăluirile apărute în mass-media, Parlament, Procuratura Generală, CNA — arată gravitatea acţiunilor coruptibile de toate nuvelele ce s-au petrecut în Ţară. Actuala Clasă Politică a FALIMENTAT.

PPRM CALIFICĂ perioada de guvernare a anilor 2011–2015 din Republica Moldova ca fiind cea mai instabilă perioadă din istoria statului nostru — haos şi dezmăţ politic, politizare totală a instituţiilor statului, lipsă de respect şi de responsabilitate faţă de cetăţeni, intimidarea statului de drept. A fost o perioadă de compromitere a imaginii Republicii Moldova pe plan intern şi extern — cel mai sărac şi corupt stat, cu o guvernare coruptă, o perioadă în care Republica Moldova a ajuns într-un colaps total şi nici un partid nu şi-a asumat responsabilitatea şi nu a propus soluţii de depăşire a lui. Aceste partide nu mai au nici o şansă de a merge în faţa cetăţenilor pentru a le cere vot de încredere.

Partidul Popular din Republica Moldova CONSIDERĂ şi este CONVINS, că numai prin organizarea unor noi alegeri anticipate, democratice, transparente şi corecte în baza unui nou sistem electoral -alegerea deputaţilor pe circumscripţii uninominale 100 de procente -Republica Moldova are şansa de a SCHIMBA total clasa politică şi de a-i oferi POPORULUI dreptul deplin de a-şi alege reprezentanţii săi în organul superior al Ţarii — Parlamentul Republicii Moldova — aleşi de popor şi care vor răspunde în faţa poporului. Doar respectînd VOINŢA POPORULUI vom salva STATUL Republica Moldova, vom readuce încrederea în instituţiile sale şi în viitorul european al acestei Ţări.

CREDEŢI ÎN MOLDOVA!

Sursa: www.pprm.md

Alexandru Oleinic: Corupţia şi sărăcia — “CANCERUL” Republicii Moldova Partidul Popular a optat constant pentru alegerea Preşedintelui statului de către popor