Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

A avut loc Conferinţa Organizaţiei Teritoriale Glodeni a PPRM

|versiune pentru tipar||
PPRM / 5 decembrie 2017
Partidul Popular din Republica Moldova

Conform hotărîrii Consiliului Politic Naţional PPRM, Organizaţiile Teritoriale ale formaţiunii au început desfăşurarea Conferinţelor locale. Agenda întrunirilor teritoriale este, în linii mari, una comună, avînd drept angajament înfăptuirea unei analize detaliate a anului 2017, o evaluare obiectivă a activităţii structurilor politice în perioada de referinţă şi formularea sarcinilor pe perioada pregătirii de Congresul Partidului Popular.

Acum cîteva zile s-a întrunit în şedinţă organizaţia teritorială Glodeni.

Delegaţii la Conferinţa din Nordul Republicii s-au dedat unor discuţii aprinse vis-à-vis de problemele cu care se confruntă cetăţenii în mediul rural, dar şi la scara întregii ţări. Raportul de bază a fost prezentat de doamna Eugenia Pleşcanu, preşedinte interimar al organizaţiei, care a insistat să scoată în evidenţă majoritatea problemelor pentru care, deocamdată, instituţiile responsabile nu au găsit soluţii reale.

“Actualmete, satele Moldovei sînt practic pustii, a spus doamna Pleşcanu. Acest fenomen are la bază mai mulţi factori, inclusiv politicile prin care autorităţile dezavantajează satul şi oamenii de la ţară, repartizarea fondurilor pe criterii politice, accesul redus al populaţiei la serviciile medicale şi de asistenţă socială, rolului de cenuşăreasă care i se atribuie educaţiei, calitatea proastă a drumurilor.”

În aceeaşi ordine de idei, preşedintele interimar al organizaţiei a atras atenţia asupra faptului că, deşi agricultura este, de cele mai multe ori, singurul domeniu pe care se poate hrăni omul de la ţară, formele de gospodărire practicate în prezent îi avantajează mai mult pe liderii locali şi mai puţin pe proprietarii reali ai terenurilor agricole.

Mai mulţi vorbitori au indicat asupra lipsei de informaţie despre reforma pensiei, asupra regionalizării anunţate de guvernare, fără ca localităţile să fie pregătite de aceste schimbări.

Cei prezenţi la conferinţă nu s-au limitat doar la identificarea problemelor, ci au formulat şi un şir de propuneri, iar acestea din urmă se vor regăsi în Programul Partidului şi în Programul de Guvernare care urmează a fi adoptate la Congresul formaţiunii.

Conferinţa teritorială Glodeni a ales şase membri care vor avea calitatea de delegaţi la Congresul echipei Mărului.

Sursa: www.pprm.md

Partidul Popular din Republica Moldova a organizat şedinţa Consiliului Politic Naţional Mesajul de Anul Nou al preşedintelui PPRM, Alexandru Oleinic