Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPSM

Declaraţia Partidului Popular Socialist din Moldova

|versiune pentru tipar||
PPSM / 22 mai 2012
Partidul Popular Socialist din Moldova

Partidul Popular Socialist din Moldova este adînc îngrijorat de faptul, ca în ultimii trei ani componentele Alianţei de Guvernare continuă practicile de dictat politico-ideologic asupra audiovizualului public din ţară.

Televiziunea natională, radioul public au devenit un instrument de propagandă al actualei guvernări. Deşi, în baza legislaţiei, sînt publice, acestea in cadrul ştirilor şi a altor programe difuzeaza exlusiv viziunile politice ale Aliantei de guvernare, în deosebi ale Partidului Liberal. In consecinţa este pereclitata independenţa audiovizualului public, prevăzută de art.52 al.(1) al Codului Audiovizualului.

Audiovizualul public a preluat de la NIT cele mai scîrboase metode de manipulare şi agitaţie politică. Aici a devenit o modă propaganda unionismului şi românismului agresiv, promovarea campaniilor rusofobe, emisiunile şi filmele cu conţinut defăimător la adresa poporului moldovenesc şi minorităţilor naţionale din Republica Moldova. La televiziunea naţională şi radioul public numele de moldovean, limbă moldovenească, popor moldovenesc au devenit tabu, iar emisiunile pe teme istorice, inclusiv, pentru elevi constituie o ofensă permanentă adusă istoriei de veacuri a poporului şi statului moldovenesc. Deosebit de revoltător este faptul, că unii jurnalişti ai audiovizualului public au reflectat cu lux de amănunte marşurile unionisto-legionare de la 25 martie, 13 şi 16 mai anul curent, neglijînd sfidător opiniile antiunioniste din societate. Acţiunile si iniţiativele partidelor politice extraparlamentare sînt sabotate, iar reprezentanţii acestora nu pot participa la emisiuni de dezbateri politice, în care ar putea să-şi exprime punctul lor de vedere. Astfel se încălca flagrant art.8 al(1) şi (8) din Codul Audiovizualului.

Audiovizualul public boicotează totalmente iniţiativa de colectare a semnăturilor pentru organizarea referendumului cu privire la aderarea Moldovei la Uniunea Vamală, iniţiativă sprijinită de PSD şi PPSM. Este evident, că aceste acţiuni dirijate de autorităţi vin în contradicţie cu prevederile Constituţiei şi legislaţiei în vigoare.

Partidul Popular Socialist din Moldova consideră, că mass-media trebuie să respecte principiile democratice de informare corectă, obiectivă şi echidistantă a cetăţenilor.

Partidul cere autorităţilor statului, Consiliului Audiovizualului să întreprindă măsuri concrete şi vizibile pentru asigurarea la Televiziunea şi Radioul public a pluralismului politic şi ideologic, respectarea dreptului la opinie şi accesul la informaţie obiectivă. Solictam insistent guvernanţilor intru respectarea Constitutiei si Legii despre partide să ofere timp de antenă reprezentaţilor partidelor extraparlamentare la posturile publice radio si tv pentru a-şi expune punctele de vedere asupra tuturor chestiunilor de politică internă şi externă a statului.

Sursa: ppsmd.org

Partidul Popular Socialist susţine colectarea semnăturilor Declaraţia Partidului Popular Socialist din Moldova