Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPRM

Partidul Regiunilor din Moldova cere de la parlamentari să asigure stabilitatea financiară

|versiune pentru tipar||
PRM / 28 noiembrie 2011
Partidul Regiunilor din Moldova

Partidul Regiunilor din Moldova invită toate partidele parlamentare pentru a opri speculaţiile pe tema de alegere a preşedintelui şi să acorde prioritate la adoptarea de amendamente la buget pentru acest an, şi totodată pentru a aproba pînă la Anul Nou bugetul de stat pentru anul 2012. De acest lucru depinde sprijinul financiar al autorităţilor locale şi funcţionarea stabilă a sistemului financiar al Republicii.

Cu părere de rău, unii parlamentari doresc să amâne luarea în considerare a problemelor bugetului cu scopul de a petrece alegerile anticipate a preşedintelui. Cu toate acestea, într-un moment când nu există consens în ceea ce priveşte candidaţii la preşedinţie, acţiunile acestor deputaţi au scop drept perturbarea alegerilor prezidenţiale. Perspectivele, la care tind aceste manilulaţii politice — acestea sunt provocarea a noilor alegeri parlamentare anticipate şi o nouă încercare de răzbunare. Perspectiva, la care ei conduc ţara — este instabilitatea politică şi financiară.

PRM consideră, că adoptarea urgentă a bugetului pentru anul viitor va fi o manifestare de responsabilitate înaltă de către parlamentari, deoarece vor crea condiţii pentru funcţionarea stabilă a Guvernului şi a tuturor organelor de stat. Acest lucru înseamnă, că pensionarii vor primi pensiile la timp, bugetarii — salariile, şi agricultorii — subvenţiile ce le sunt prevăzute.

Sursa: www.regions.md

Declaraţia cu privire la principiile Partidului Regiunilor din Moldova Partidul Regiunilor din Moldova cere rechemare lui Iurie Reniţă de la Bucureşti