Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPRM

Partidul Regiunilor din Moldova cere rechemare lui Iurie Reniţă de la Bucureşti

|versiune pentru tipar||
PRM / 1 decembrie 2011
Partidul Regiunilor din Moldova

Partidului Regiunilor din Moldova îşi exprimă indignarea faţă de comportamentul neprofesionist antimoldovenesc a ambasadorului Republicii Moldova la Bucureşti, domnul Iurie Reniţă, care într-un interviu ediţiei române “România Liberă” în mod deschis a recunoscut, că el este adeptul unei idei de unire a Republicii Moldova cu România.

De fapt, d-l Reniţă şi-a exprimat aprobarea sa faţă de eventuala pierdere a suveranităţii ţării noastre, ceea ce nu corespunde cu funcţiile sale profesionale ca diplomat reprezentând Republica Moldova într-o altă ţară şi obligat să apere interesele ţării sale.

Partidul Regiunilor din Republica Moldova consideră că nivelul scăzut de profesionalism, lipsa de experienţă şi mai presus de toate, dispreţ faţă de independenţa ţării sale, făcând imposibilă în continuare activitatea acestui “diplomat” în cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al RM.

În acest sens, PRM solicită conducerea ţării de a retrage d-l Reniţă de la misiunea diplomatică de la Bucureşti şi să fie privat de toate gradele diplomatice. În caz contrar, escapada scandaloasă a acestui om va pune umbră pe întreaga diplomaţie a Republicii Moldova.

Sursa: www.regions.md

Partidul Regiunilor din Moldova cere de la parlamentari să asigure stabilitatea financiară Partidul Regiunilor din Moldova solicită dizolvarea Partidului Naţional-Liberal