Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPRM

Declaraţia PR cu privire la necesitatea unor acţiuni comune referitor la desfăşurarea unui referendum privind aderarea RM la Uniunea Vamală

|versiune pentru tipar||
PRM / 12 decembrie 2011
Partidul Regiunilor din Moldova

Partidul Regiunilor din Moldova susţine ideea unui referendum privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală a Rusiei, Belarus şi Kazahstan. PRM consideră, că realizarea acestui obiectiv este o garanţie a dezvoltării economice stabile şi prosperitatea ţării noastre. Anume din acest motiv aderarea Republicii Moldova în Uniunea Vamală este un element cheie al platformei politice a PRM.

Cu toate acestea noi considerăm, că colectarea semnăturilor pentru susţinerea unui referendum — este un proces laborios şi complex ale cărui succes depinde de eforturile comune ale tuturor susţinătorilor unui scop sus-menţionat. Mai mult ca atât, punerea în aplicare coerentă a acestei idei necesită eforturi combinate nu numai la etapa de colectare a semnăturilor, dar şi în timpul campaniei, care, în cazul unui referendum, ar oferi ideei de a aderare la Uniunea Vamală susţinerea majorităţii cetăţenilor.

Pe baza celor sus-menţionate, Partidul Regiunilor din Moldova îşi exprimă disponibilitatea de a uni eforturile cu toţi susţinătorii aderării ţării noastre la Uniunea Vamală. PRM invită toate forţele politice interesate să semneze o declaraţie de acţiuni comune, bazată pe următoarele principii:

În ultimele decenii mai multe partide politice au pronunţat câteva iniţiative rezonabile — aderarea la uniunea dintre Rusia şi Belarus, ridicarea statutului limbii ruse, revenirea la alegerile Preşedintelui de către popor, etc. Însă, din diferite motive, multe idei sănătoase au fost discreditate şi au pierdut sprijinul societăţii. Partidul Regiunilor din Moldova apelează pentru unificarea forţelor şi demonstrarea sincerităţii intenţiilor sale, cu scopul ca următoarea idee raţională să nu fie sortită eşecului, şi ar putea aduce beneficiul ţării.

Sursa: www.regions.md

Partidul Regiunilor din Moldova solicită dizolvarea Partidului Naţional-Liberal Apel către regiuni: să ne ridicăm împreună sub acelaşi drapel!