Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPRM

Partidul Regiunilor îndeamnă deputaţii Parlamentului de a respinge proiectul de lege antisocial propus de liberali

|versiune pentru tipar||
PRM / 5 martie 2012
Partidul Regiunilor din Moldova

Pe data de 1 martie Parlamentul RM a primit în prima lectură proiectul de lege propus de Partidul Liberal, care prevede cerinţe noi în legislaţia lingvistică în domeniul de reproducere a materialelor promoţionale şi distribuirea publicităţii vizuale. În special, liberalii propun de a pedepsi cu amenzile difuzarea anunţurilor numai în limba rusă.

Însuşi faptul discuţiei asupra acestui proiect de lege în Parlamentul ţării, înseamnă încercarea statului de a invada sfera de activitate socială, care a fost cu succes autoreglementată de principiile de piaţă. În ce limbă ar trebui să producă publicitatea agentii economici, ar trebui să se pronunţe, exclusiv, ei însăşi, reeşind din interesele lor economice. Mai mult ca atît, prin accentuarea asupra tematicii “lingvistice” în perioada crizei politice, liberalii în mod deschis provoacă conflictele inter-etnice şi divizarea societăţii moldoveneşti.

Reeşind din cele menţionate, Partidul Regiunilor din Moldova solicită deputaţilor Parlamentului RM de a respinge proiectul de lege al PL, ca fiind contrar principiilor de piaţă şi care conţine o ameninţare la adresa stabilităţii sociale. În schimb, îndemnăm aleşii poporului de a se concentra asupra îmbunătăţirii legislaţiei fiscale, îmbunătăţirea condiţiilor pentru întreprinderile mici şi mijlocii, precum şi alte probleme, soluţionarea cărora ar beneficia cu adevărat comunitatea.

Consiliul Politic al Partidului Regiunilor din Moldova
Sursa: www.regions.md

Prima victorie: Ministerul Justiţiei nu a înregistrat statutul unionist al PNL Declaraţia Partidului Regiunilor privind redenumirea disciplinei “Istoria” în “Istoria Romanilor şi Universală”