Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPRM

Prima victorie: Ministerul Justiţiei nu a înregistrat statutul unionist al PNL

|versiune pentru tipar||
PRM / 30 ianuarie 2012
Partidul Regiunilor din Moldova

Ministerul Justiţiei al RM s-a abţinut de a înregistra noul statut al Partidului Naţional-Liberal, în care scopul principal al formaţiunii politice se anunţa lichidarea statalităţii RM prin unificarea cu Romania. Despre aceasta Ministerul a informat Partidul Regiunilor din Moldova, care anterior a înaintat către Ministerul Justiţiei cererea de a interzice activitatea anticonstituţională a PNL.

În avizul Ministerului se anunţă, că pe data de 14 decembrie Partidul Naţional-Liberal a înaintat pentru înregistrare către Ministerul Justiţiei un pachet de documente de program în noua redacţie. Însă, Ministerul Justiţiei la moment nu a aprobat varianta nouă a documentelor al PNL. Totodată, cum se indică în scrisoare, Ministerul Justiţiei s-a adresat către Curtea Constituţională după o explicaţie a p.4 al art. 41 al Constituţiei Republicii Moldova, care interzice activitatea anticonstituţională al partidelor politice.

Cum a mai fost anunţat anterior, de data de 8 decembrie Preşedintele Partidului Regiunilor din Moldova Mihail Formuzal a înaintat către Ministerul Justiţiei cererea de anulare a înregistrării Partidului Naţional-Liberal. În documentul înaintat către Ministerul Justiţiei se remarca faptul, că PNL în activitatea sa admite acţiuni anticonstituţionale ilegale. În mod special, este vorba despre proiectele de Program şi de Statut adoptate la Congresul PNL, conform cărora unul din scopurile principale se proclamă lichidarea statalităţii RM prin unificarea cu Romania. În cererea sa PRM a apelat la art. 41 al Constituţiei, conform căruia “Partidele şi alte organizaţii social-politice care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept, a suveranităţii şi independenţei, a integrităţii teritoriale a Republicii Moldova sînt neconstituţionale”.

Sursa: www.regions.md

Vicepreşedinte al Partidului Regiunilor a participat la deschiderea Centrului Rus Partidul Regiunilor îndeamnă deputaţii Parlamentului de a respinge proiectul de lege antisocial propus de liberali