Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Apelul cu privire la certificatele de înmatriculare a vehiculelor

|versiune pentru tipar||
PSDM (astăzi PSD) / 26 mai 2004
Partidul Social DemocratPrin Hotărârea Guvernului nr.271, din 18.03.2004, a fost introdus încă un document obligatoriu pentru cetăţeni “Certificatul de înmatriculare pentru uzufructuarii temporari”, începînd cu data de 25 mai a.c., pentru a da în folosinţă temporară automobilul membrilor familiei, rudelor, prietenilor, chiar pentru o perioadă foarte scurtă de timp sau în caz de urgenţă proprietarul automobilului este obligat să perfecteze acest certificat, în caz contrar se vor aplica diferite măsuri de penalizare, inclusiv amenda.

Această hotărîre îi impune pe cetăţeni să treacă prin procedura umilitoare şi batjocoritoare de perfectare a unei noi hîrţoage, în plus, duce la consum inutil de timp, înjosire, crize de nervi şi, de facto, este un atac direct la drepturile elementare ale omului. Guvernarea comunistă şi birocraţia ei hrăpăreaţă au pierdut orice ruşine şi fără scrupule îşi bagă în mod obraznic mîna în buzunarul cetăţeanului, inventînd mereu noi forme de a stoarce bani din popor, recurgînd făţiş la politica raketului de stat.

Mai mult, aceasta este încă o barieră administrativă impusă populaţiei. După birocratizarea totală a economiei, comuniştii au trecut la birocratizarea vieţii private. Nu sînt respectate drepturile elementare ale omului. E bine ştiut că, în astfel de condiţii, sute de mii de concetăţeni îşi iau lumea în cap şi pleacă să lucreze în Europa, în cele mai grele şi dure condiţii. Rupţi de familie şi de ţară, ei îndură lipsuri, trec prin multe riscuri pentru aşi rezolva cu mare greu problemele materiale, pentru a găsi posibilităţi de a trăi demn.

PSDM a declarat întotdeauna că guvernarea comunistă va dezlănţui şi mai tare presingul birocratic şi va purcede deschis la încălcarea legislaţiei în vigoare. Această hotărîre este una ilegală. Ea contravine prevederilor Codului Civil şi ale Constituţiei Republicii Moldova. Social-democraţii au înaintat un demers către puterea executivă centrală şi către instanţele judecătoreşti de a anula Hotărârea Guvernului nr.271 din 18.03.2004 şi vă cheamă să susţineţi acest demers.

PSDM a depus o cerere oficială la Primăria Municipiului Chişinău pentru autorizarea mitingului de protest pe data de 9 iunie a.c.

PSDM iniţiază ACŢIUNEA DE NESUPUNERE CIVICĂ. Din acest motiv PSDM cheamă toţi cetăţenii ţării la opunere organizată acestui dezmăţ al birocraţiei comuniste.

Noi vă chemăm să sabotaţi perfectarea absurdă şi inutilă a “Certificatelor de înmatriculare a vehiculelor”. Limitaţi-vă doar la procuri conform Codului civil în vigoare. A venit timpul să aplicăm drepturile noastre legitime!

PSDM este gata să ajute toţi cetăţenii, care vor susţine acest apel, asigurîndu-le consultanţa şi asistenţa avocaţilor Partidului Social-Democrat în cadrul proceselor de judecată contra Guvernului.

Serviciul de presă al PSDM
Declaraţia Consiliului Politic al PSDM în legătură cu condamnarea lui Ivan Burgudji Adresarea Partidului Social-Democrat din Moldova către Parlamentul European